keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Sacret space

Heinäkuussa starttasi jälleen yhteisvirkkauksena uusi Helen Shirmptonin suunnittelema mandalamainen peittoprojekti Sacred space, jonka ohje tulisi yhdeksässä osassa. Viimeinen osa julkaistiin syyskuussa ja laskekskelin että ehtisin hyvin virkata peiton valmiiksi ennen kuin uusin prinsessamme syntyisi lokakuussa. Näinhän sitten kävikin ja viimeistelyn jälkeen peitto pääsi odottamaan joulua ja uutta kotia. Peiton alla on kuulemani mukaan hyvä ottaa pienet päiväunetkin.
Olen aiemmin virkannut Helenin ohjeella Mandala madnes CAL 2016 peiton Novitan 7-veljestä langasta ja se peitto on ollut kyllä kovalla käytöllä meidän perheessä.

Sitä peittoa aloin tekemään periaatteella että teen kotoa löytyvistä langoista, mutta kyllähän siinä niin kävi, että muutama kerä piti peittoa varten ostaakin. Tällä kertaa tilasin kuitenkin langat Adlibrikseltä ja lankana oli Adlibriksen oma cotton 8/4. Virkkasin peiton kaksinkertaisella langalla ja nelosen virkkuukoukulla. Juuri huomasin että valmis peitto jäikin mittaamatta, mutta kyllä siitä tuli mukavan reilun kokoinen olisikohan ollut noin 160cm kanttiinsa.
sacred space, virkattu peitto, croched blanketKuten aiemminkin ohjeet olivat käännetty myös suomenkielisiksi ja ne löytyvät Helenin sivuilta. Suomenkieliset versiot olivat hyvät ja selkeät seurata ja ohjeet löytyvät myös Youtubesta englanniksi, jolloin näkee vielä käytännössä kuinka  työ etenee.
Pääasiassa tälläkertaa tulostin ohjeet paperille ja välillä jos oli paikka mikä ei meinannut minulle oikein aueta, niin kävin kurkkaamassa myös ohje videota. Pikkuhiljaa peitto kasvoi kasvamistaan ja jälleen kerran valmista työtä ihaillessa täytyi todeta että Helen oli taas onnistunut suunnittelemaan mitä ihanimman peittomallin ja iso kiitos siitä hänelle että jakoi myös tämän ohjeen meidän kanssamme. Kiitokset myös kääntäjille, jotka madalsivat kynnystä lähteä jälleen mukaan yhteisvirkkaukseen. Tukea ja muiden ihania versioita peitosta sai ihastella myös Facebookin Virkkaa mandalaa ja cal-projeksteja ryhmässä. Näitä peittoja on kyllä mukava tehdä, tulee haastettua itseään ja opittua paljon uusia tekniikoita.Malli: Helen Shrimptonin Sacred Space
 Lanka:Create with Adlibris Cotton 8/4, kaksinkertaisena
Koukku: 4mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!