maanantai 25. heinäkuuta 2016

Mandala Madness CAL 2016

mandala, virkattu madala, mandala madness

mandala, virkattu madala, mandala madness

Keväällä  keksin lähteä mukaan ihanaan projektiin, Mandalan virkkaamiseen. Mandala on Helen Shrimptonin suunnittelema ja jokaisen viikon ohje löytyy hänen sivustoltaan. Ohje tähän CAL:iin tulla tupsahti aina kerran viikossa ja niin edettiin yhteensä kahdeksantoista viikkoa. Suuren suosion saavuttanut virkkausprojekti on käännetty monille kielille ja Helenin sivulta löytyy myös suomeksi kirjalliset ohjeet jokaiselle osiolle. 
Minä lähinnä seurasin Eshter Dijkstan youtubeen kuvaamia englanninkielisiä ohjevideoita, joihin linkki löytyy myös tuolta Helenin sivustolta. Videoiden avulla on kyllä helppo virkata, vaikkei paljoa kieltä ymmärtäisikään. Ja aina voi palata videolla takaisinpäin ja katsoa uudelleen, jos tarvitsee. 
Kuvia ja yhteisiä kokemuksia virkkauksesta on myös jaettu Facebookin ryhmässä Virkkaa mandalaa ja muita CAL-projekteja. Mukava nähdä kuinka erilaisia ja kauniita mandaloita on syntynyt ja samalla sieltä sai apua aina jos jokin asia omassa tekeleessä mietitytti. 
Heti alkumetreillä opin jo uusia virkkaustekniikoita ja työn edetessä niitä tuli opittua vielä paljon lisää. Minun versioni mandalasta on virkattu 7-veljestä langasta 4mm:n koukulla ja ajatuksena oli saada jo kotona olevia lankavarastoja käytettyä, mutta kuinka ollakkaan, matkan aikana piti vielä muutamia keriä käydä ostamassa. Oli kerrassaan ihanaa virkata tätä peittoa ja jännityksella odottaa aina mitä mielenkiintoista uusi ohjepätkä aina sisälsi. Loppupuolella alkoi tosin olla jo aika lämmin virkata, mutta varmasti talvella on mukava köllötellä lämpimässä mandalan alla ja ihastella sen väriloistoa.

mandala, virkattu madala, mandala madness, 7-veljestä, Helen Shrimpton

mandala, virkattu madala, mandala madness


virkattu mandala
Malli: Helen Shimptonin Mandala madness
Lanka: Novita 7-veljestä
Koukku: 4mm
Halkaisija: n.185cm
Paino:2660g
Kovasti tekisi mieli virkata toinenkin mandala tällä ohjeella ja ihan eriväreillä tällä kertaa, mutta ehkä joskus myöhemmin. Sillä nyt on tämän työn innoittamana tullut jo aloitettua uusi peittoprojekti kaksivärisenä, nimeltään Sophie´s universe. Se on Look At What I Made-blogin Dedri Uis:n suunnittelema ja siihen löytyy myös Youtube-video ohjeet, jotka on tehnyt Ester Dijkstan It´s all in a Nutshell -blogista

Sophie´s universe aloitettuna

8 kommenttia:

 1. Vau! Itse ei hermo kestä virkkaamista peruspylvästä pidemmälle, joten mahtavaa nhdä jonkun toisen hienoja taidonnäytteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tässä oli onneksi tosi hyvät ohjeet ja videot, niin helpotti tekemistä tosi paljon.

   Poista
 2. Vau mikä peitto! Tuollaisen minäkin haluaisin. Kipinä aloittamisesta jää kytemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Ei muuta kuin tekemään vain, tätä oli kyllä hauska tehdä =)

   Poista
 3. Ai kun ihana peitto. Varmasti lämmittänyt paljon loppuvaiheen virkkauksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi! Kyllähän välillä tuli kieltämättä aika kuumat oltavat kun sylissä oli iso peitto ja lämmintä oli pitkästi yli 20 astetta =)

   Poista
 4. Ihana on, itselle tuo huutaa että lähde kokeilemaan. Mutta koskaan ole virkannut mitään simpukkahuivia vaativampaa, voi olla että menisi sormi suuhun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kokeilemaan vain! Hyvät ohjeet kyllä löytyy ja apuakin saa aina tarvittaessa =)

   Poista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!