maanantai 7. syyskuuta 2015

Minions-lapasia

Nämä pienet, keltaiset ilopillerit tuntuvat olevan tällä hetkellä kovin suosittuja ja Facebookissa olen törmännyt niitä esittäviin sukkiin ja lapasiin. Siitäpäs sitten innostuneena päätin itsekin neuloa niitä muksuille. Ei siis muuta kuin metsästämään sopivia lankoja.
Omista kätköistä löytyi vajaa kerä keltaista 7-veljestä lankaa, mutta siihen se helppous sitten loppuikin. Sillä keltaista 7-veljestä lankaa ei tunnu tällä hetkellä löytyvän mistään.
Piipahdin sitten Pienessä Lankapuodissa ja kiitos jälleenkerran loistavan palvelun,
löysimme pienen etsinnän jälkeen juuri sopivat väri. Tosin lanka on ohuempaa 2-3mm:n puikoille, mutta eiköhän niistä vielä jotain synny.
 Prismasta nappasin mukaan vielä sinisen kerän seiskaveikkaa ja päätin ensin neuloa näistä paksummista langoista niin monet lapaset kuin tulee. Omille kun pitänee neuloa jo neljät lapaset ja sitten kaikki muut vielä päälle.
 Mukavasti lapasetkin syntyvät pyöröpuikoilla kaksi samaan aikaan. varmaan voisi tehdä vaikka neljäkin, mutta nyt tuntuvat langat olevan välillä sen verran solmussa etten ihan heti taida edes kokeilla moista. Kirjoneuleessa on kyllä vielä hieman parantamisen varaa, mutta eiköhän nuokin käyttöön kuitenkin kelpaa.Lapasissa on varressa 40 silmukkaa ja kämmenosaan tultaessa lisäsin tasaisin välein vielä 4 silmukkaa lisää.Kiilapeukalot sopivat näihin suloisiin lapasiin oikein mainiosti ja kärkikavennukset on tehty pareissa hieman eritavoin.
Nämä Minionit syntyivät 7-veikasta ja vielä riittää sitä yksiin lapasiin, sitten saakin jo siirtyä noihin Pienen Lankapuodin lankoihin.
Pitäisiköhän neuloa niitä kaksinkertaisella langalla niin saisi neuleeseen hieman paksuutta ja lämpöä lisää. Vaan eihän sitä vielä tiedä jos niistä tuleekin vaikka sukkia. Suunnitelmilla kun on monesti tapana muuttua matkanvarrella.


Malli: Minion lapanen, omaa pähkäilyä
Lanka: Novitan 7-veljestä
Puikot: 3,5mm pyöröpuikot
koko:teinin käteen sopiva9 kommenttia:

 1. Saiskos noihin vähän ohjetta, tälleen for dummies.. :D osaan siis tehä tumput, mutta nuo haalarit..ja onko silmä vaan tehty tuohon päälle vai onko sekin osa tumppua? :)

  VastaaPoista
 2. Moikka Tiina, nuo haalarien yläosa on tehty kirjoneuleella. lappu edessä on 10 silmukkaa leveä ja takaa lähtevät olkaimet 3 silmukkaa. Ensin tein kolme kierrosta niin että pysyivät samassa kohdin ja sitten aloin aina kerroksella siirtämään niitä sivulle päin.(Olipahan sekavasti selitetty..) Musta raita on kudottu ja silmä on virkkaamalla tehty ja jälkikäteen lisätty. Siinä olen käyttänyt ihan kiinteitäsilmukoita. Toivottavasti oli jotain apua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vastailet vielä vähän vanhempaankin postaukseen :)
   Pikku suomennoksen tarviin, kun en ole koskaan kutonut kirjoneuletta. Kulkeeko tuo sininen lanka siis keltaisen mukana koko tuon haalarin yläosan matkan?

   Poista
  2. Toivottavasti vastailet vielä vähän vanhempaankin postaukseen :)
   Pikku suomennoksen tarviin, kun en ole koskaan kutonut kirjoneuletta. Kulkeeko tuo sininen lanka siis keltaisen mukana koko tuon haalarin yläosan matkan?

   Poista
 3. Hei!
  Vääntäisitkö vielä vähän rautalangasta, eli onko yläosa tehty silmukoita jäljitellen neulalla siihen päälle, vai onko ihan neulottu jotenkin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset on neulottu kokonaan muuten paitsi silmät olen virkannut erikseen ja ommellut sitten kiinni, mutta tokihan kuviot voi tehdä vaikka silmukoita jäljitellen jos se tuntuu mukavemmalta.

   Poista
 4. Oletko tehny jotain valepalmikon tapaista tossa haalariosan kohdalla, en osannu zoomata kuvaa et olisin nähny, vai onko ihan tasasta?

  VastaaPoista
 5. Hei Tiina, ihan on sileää neuletta haalareiden lappu osatkin =)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!