torstai 16. tammikuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Lämmittelysukat: Liekki

Kisa aloitettiin lämmittelysukkamallilla, jonka on suunnitellut Tiina Kaarlela ja mallin nimi on Liekki. Todella mukava malli neuloa ja uuttakin tuli näissä sukissa opittua taas paljon. Vaikka meinasikin ensin olla, pikkuvauvan kanssa yövalvomisista hieman väsähtäneelle hiukkasen hankalaa ymmärtää, mutta erehdyksen, toiston ja youtubenkin pienellä avustuksella nämäkin sukat tulivat valmiiksi. Hieman erijärjestyksessä tosin kun varsinaisen kisan etappi 1:n sukat ovat jo valmiit, mutta starttasinkin kisaan hieman myöhässä. Ajoissa ilmottautuneet ovat saaneet tämän mallin neulottavakseen jo joulukuussa. Malli on tarkoitettu kisan alun odotteluun ja siitä ei kisapisteitä jaeta.
Tälläkertaa en edes yrittänyt tehdä kahta sukkaa samaan aikaan pyöröpuikoilla, siinäpäs olisi kyllä voinut epätoivo iskeä, kun halusin tehdä sukat vastavärein niinkuin ohjeessakin oli tehty. Tulipas aika kivat muuten. Uutta minulle oli luomistapa, joka muistuttaa kyllä aika paljon sitä, millä yleensäkin luon, mutta tässä lanka kierrettiin hieman eritavalla. Kahdella langallakaan en ole tainnut ennen luoda, saatikka neuloa kaksiväristä joustinta. Kun alku näytti kuitenkin tulevan minun käsialalla aika kireäksi 2,5mm:n puikoilla niin otin suosiolla 3mm:n puikot käyttöön, kärjessä vaihdoin pienempiin.
Kuviin oli jotenkin hankalaa saada vaaleammasta langasta juuri oikeaa sävyä joka on hieman tummempi ja oranssihtava. Langan sävyn nimi Pumpkin kuvastaa oikeaa väriä hyvin. Tummanharmaan sävy on Dark Grey Melange ja molemmat ovat Adlibriksen Socki Fine lankaa. Olen kyllä erittäin tyytyväinen näihin sukkiin ja niin on myös sukkien uusi omistajakin, joka kehui niitä oikein mukavan tuntuisiksi ja näköisiksi. Huomenna julkaistaan jälleen uusi kisamalli, joten seuraavaksi kaivelemaan lankalaatikoista sopivia lankoja ja jännittämään että mitähän seuraavaksi on luvassa...
Malli: Tiina Kaarelan Liekki
Sukka-Finlandia 2020
Lanka: Create with Adlibris: Socki Fine, sävyt Pumpkin sekä Dark Grey Melange
Puikot: 3mm ja 2,5mm


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!