lauantai 5. joulukuuta 2015

Pitsikauluri

Tulin ostaneeksi Eiran langat liikkeestä 5 kerää aivan ihastuttavaa Debbie Blissin luxury silk dk-lankaa. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä langasta joku huivi, mutta sitten suunnitelma muuttuikin kauluriksi. Mikseipä aikuinenkin voisi käyttää kauluria. Minä kun pidän siitä että huivi tms. on lähellä kaulaa, jottei tuuli pääse kauluksesta palelluttamaan. En kuitenkaan halunnut tehdä ihan perinteistä kauluria näin juhlavasta langasta vaan mielessä vilisi jokin pitsimäisempi versio.
Mieleisen mallin etsintään kyselin apua myös Facebookin ryhmässä Hurmaavat huivit. Sieltä sainkin lähes heti parikin ideaa ja kiitos vinkkien antajille. Molemmat ohjeet ovat tallessa ja toisenkin mallin tulen tekemään tässä myöhemmin. Se pääseekin varmasti yhdeksi Löysäpipoisten JyJy2016 listalle neulottavaksi.

Ensi vilkaisulta ohje kyllä hieman hirvitti, kun kielestä en käsittänyt kyllä yhtään mitään, mutta google-kääntäjän ja todella selkeiden kuvien avulla pärjäsin aika mainiosti. Kyllä varmasti jatkossakin uskaltaudun sitten kokeilemaan muita kuin suomenkielisiä ohjeita.
Onneksi uskalsin aloittaa neulomisen ja sain itselleni siis aivan ihastuttavan tuntoisen ja näköisen kaulurin, jota kehtaa kyllä käyttää tilanteessa kuin tilanteessa.
Malli:Pitsikauluri, ohje täällä.
Lanka: Debbie Bliss luxury silk dk
Puikot:2,5 ja 3,5mm pyöröpuikot
Paino:81g

13 kommenttia:

 1. Hienon kaulurin teit, lanka on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inga! Lanka on kyllä tedella ihanan tuntuinen ja sopi kyllä hyvin tähän malliin.

   Poista
 2. Kaunis kauluri ja ihana lanka, täytyy painaa mieleen tuo ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lankaa oli kyllä ihana neuloakin kun on niin pehmoinen.

   Poista
 3. Aivan upea.taitaa olla mun seuraava työ tuo.

  VastaaPoista
 4. Tätä jo eilen tuolla fb:n puolella kommentoinkin.

  VastaaPoista
 5. Hienoin kauluri jonka koskaan ennen nähnyt.

  VastaaPoista
 6. Minun kielitaitoni ei ole kyllä niin hyvä kuin sinulla, voisko tuota mitenkään sääfa suomenkielelle tuota ohjetta? T: Leila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, eipä se ole hääppöinen minunkaan kielipääni, mutta kyseleppä apuja vaikka tuolla hurmaavat huivit ryhmässä =) Tätä kauluria on sielläkin moni tehnyt.

   Poista
 7. Onko tuo ohjeen linkki rikki? Vie aika epäilyttävälle sivustolle...

  VastaaPoista
 8. Joko tähän saa suomenkieliset ohjeet jostain?

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!