tiistai 28. tammikuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Etappi 3, Valse triste

sukka-finlandia, sukka-finlandia 2020, etappi 3, valse triste, anna mäkilä, villasukat, kirjoneule
Sunnuntai aamuna iso joukko ympäri Suomen maata, jokunen kenties kauempaakin, odottivat jännityksellä, että kello löisi kymmenen ja sähköposti kilahtaisi kolmannen etapin alkamisen merkiksi. Sitten koitti se hetki ja ohje saatiin mailiin ja samantien laitoinkin sen tulostumaan. Kolmannen etapin on suunnitellut Anna Mäkilä ja sen nimi on Velse triste. Malli on saanut innoituksen 1900-luvun alun klassisesta musiikista.
 Aika hauskasti olin etukäteen valinnut lähes samoja värejä lankoihin kuin mallissa ja niilläpä lähdettiin sitten neulomaan. Sukissa oli jälleen monenmoista uutta opittavaa, kuten väliaikainen luomistapa alussa, kantapään tekniikka sekä kärjen kavennukset. Helmiäkään en ole aiemmin laittanut muutamaa enempää ja totesin sen olevan aika hidasta hommaa tälläkin kertaa. Ja kuten edellisessäkin ohjeessa, tässäkin olisi taas luvassa paljon kahden silmukan palmikoita.
Ohje oli kirjoitettu pyöröpuikoille ja niinpä siis aloittelin molemmat samalle pyörölle. Aloitin 2,25mm:n puikoilla ja vaihdoin varren taitteen jälkeen 2,5mm puikkoihin ja kuvion jälkeen taas pienempiin. Lähestyttäessä kärkikavennuksia ohut bambuinen puikko ei sitten enää kestänytkään, vaan vapsahti poikki ja oli vaihdettava 2.0mm:n puikkoihin kun samaa kokoa ei tähän hätään ollut ja isommalla sukista olisi tullut liian suuret.
Aika vierähti yllättävän nopeasti ensimmäisenä päivänä ja yhtäkkiä huomasin, että viisi tuntia on neulottu ja sukat eivät olleet edistynyneet montaa senttiä. Pikkuhiljaa ne kuitenkin pitenivät ja oli mukava nähdä sukkien alkavan muodostua. Päätin, että ensimmäisenä päivänä neulon kuvion valmiiksi ja jatkan sitten aamulla. Kisan ensimmäiset sukat olivatkin sitten yönaikana valmistuneet. Hatunnoston arvoinen suoritus!
Aamulla vauvan kanssa enemmän ja vähemmän nukutun yön jälkeen, epäilin helmien kiinnitystä, mutta kyllähän se sitten oikein olikin ja matka jatkui kantapäähän. Toisen päivänä sainkin sen tehtyä ja hieman jalkapöydänkin matkaa. Kolmantena päivänä sukat sitten vihdoinkin valmistuivat ja näillä sukilla ollaan kisassa mukanan etappikohtaisella sijoituksella 32.
Malli: Anna Mäkilän Valse triste
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5mm, 2,25mm, 2,0mm
Koko:n.40


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!