lauantai 29. tammikuuta 2022

Ohdake-neuletakki

 

 Tässä islantilaisvillapaitojen villitsemässä ajassa olen pitkään jo tuntenut kasvavaa halua neuloa ainakin yhden sellaisenkin, mutta kesällä vielä maltoin mieleni ja malliksi valikoitui jo myös jonkin aikaa mielessä pyörinyt Sari Nordlundin Novitalle suunnittelema Ohdake- neulepusero. Se alkoikin valmistua mukavasti kesän kuumimpaan aikaan. Neuloin sitä pihalla nautiskellen auringon lämmöstä ja saatoinpa neuloa hitusen auringon hellivää lämpöä ja kauniita ajatuksia säikeiden mukaan talvella ilahduttamaan. 
                                         
 Villapaitoja aikuisen koossa en ole neulonut varmaan kahteenkymmeneen vuoteen ja silloinkin vain muutaman. Sen jälkeen olen vaatteina neulonut lapsille muutamia villapukuja vauva-aikoina, muuten tekeminen neulomisessa on ollut pääpainotteisesti varmasti sukissa. Nyt iski kuitenkin halu neuloa jotain suurempaa ja niinpä sitten 3,75mm:n puikoille pääsi Ohdake paita, tai tai päätinkin, että itselleni olisi käytön monipuolisuuden kannalta parempi tehdä villatakki, koossa XL. Pusero on suunniteltu Muumi-langalle, mutta minä halusin neuloa sen Dropsin Merino Extra Fine langasta.
               
 Ja mallitilkku...niin mikähän sekin on...niin laiska olen kyllä sitä tekemään. Jos olisin sen tehnyt niin olisin valinnut työhön pienemmöt puikot tai koon, sillä niin olisin saanut selville kuinka paljon ,erino kastelussa venähti.  Niin ja siinä alun innostuksen lomassa en sitten taaskaan jaksanut lukea ohjetta kunnolla, vaan sujuvasti sitten ohitin niskan lyhennetyt kerrokset, mitkä todellakin olisivat olleet nyt paikallaan.
 Edessä oli vielä elämäni eka steekkaus ja sitä pitkittääkseni päätin sitten että haluan taskut ja niinpä poimin silmukat sopivista kohdista ja neuloin taskupussin tasona ja ompelin laidat kiinni...Niin jälkiviisaana olisi voinut vaikka senkin miettiä etukäteen niin olisi saanut taskupussit nätimmin sisäpuolelle, mutta ihan asiansa ajaa noinkin. 

Steekkaus kyllä hirvitti kovasti, mutta niin se vain onnistui ilman suurempia kommelluksia. Vetoketjun ompelin käsin ja silti se hieman kupruilee, mutta niin se saa hieman tehdäkin. Onhan se kuitenkin itse tehty, mikä jo sinällään on mahtava juttu. Takki eteni aina silloin tällöin ja syksyn ensimmäisille pakkasille se valmistuikin juuri sopivasti. Ennen kastelua takki tosiaan vaikutti sopivammalta, mutta kastelussa lanka pääsi venähtämään ja tuloksena on hieman ylisuuri, mutta ihana takki kotoiluun ja ulkoiluun.

Sari Nordlund, Ohdake- neulepusero, neuletakki
Malli: Novita/Sari Nordlund Ohdake-neulepusero
Lanka: Drops Merino Extra Fine
Puikot: 3,75mm
Koko:XL
Paino:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!