tiistai 27. syyskuuta 2016

Kissimirrit


Lumi Karmitsan valloittavan ihanasta kirjasta Villit vanttuut & Vallattomat villasukat ensimmäisenä puikoille pääsi ihastuttava malli Kissimirrit. Tämä malli on ihastuttanut lukuisia muitakin ja sukkia on vilahdellut facebookin tyhmissä tämän tästä. Tiikerilapasetkin on aloitettuna tästä kirjasta ja monta muutakin mallia tulee aivan varmasti toteutettua jossakin vaiheessa. Kuvat ja ohjeet ovat selkeitä ja langoiksikin on valittu sellaisia, mitä on helppo löytää. Tähänkin sukkapariin langat löytyivät ihan vain laatikoita kaivelemalla ja varmaan niistä laatikoista löytyisi langat vaikka kirjan kaikkiin malleihin... Neuloin kerrankin aikalailla ohjeenmukaan ja lankana oli Dropsin Fabel. Oli hiukkasen haastavaa neuloa sukkia molempia samalla kertaa ja seurata erikaavioita, mutta kyllähän sekin sitten varsin onnistuneesti sujui kun malttoi keskittyä tarpeeksi. Hieman isot tuli sukista omiin jalkoihin, mutta eivätköhän nämäkin sukat vielä jalkansa tule lähiaikoina löytämään.
      kissimirrit, villasukka, lumi karmitsa, villit vanttuut&vallattomat villasukat


kissimirrit, villasukka, lumi karmitsa, villit vanttuut&vallattomat villasukat
Malli: Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut & vallattomat villasukat
Lanka:Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm ja 3mm
Paino: 93g
KyJy 2016 työ nro.9

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Mario Bros


Sain kesällä pyynnön virkata Mario Bross hahmon ja ainahan sitä kokeilla voi. Aikani inspiraatiota etsittyäni, löysin hahmoon englannin kielisen ohjeen Wolfdreamer blogista ja sieltä löytyy paljon muidenkin eri hahmojen ohjeita. Jotenkin ohjetta tulkitsemalla syntyi tämä lähes kaikkien tuntema pikkuinen pelihahmo. Tosin ohjeesta poiketen minun Marioni halusi seisomisen sijaan istuskella.

Aikamoinen näpertäminen tämän kanssa taas oli. Lankoina oli erimerkkisiä ja paksuisia puuvilla lankoja, mitä kotoa jo löytyi. Ainoastaan keltaista lankaa piti käydä ostamassa. Koukun kokokin vaihtui välillä, mutta mitäs siitä kun lopputulos oli kuitenkin mieleinen.

Malli:WolfDreamer
Lankana:sekalainen seurakunta
Koukku:vaihteleva
Koko:n.20cm

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Pokémon

Pitihän se minukin alkaa tähän hullutukseen ja virkkaamalla syntyi muutama poke-pallo ja lapasiakin piti kokeilla. Sen pidemmättä kuvat saavat kertoa sanoja enemmän näistä KyJy 2016 nro. 11 ja nro.13 töistä. Tällä kertaa meneekin aika tiukille että saan kakki aloitettua ajoissa, sillä viisi työtä on vielä täysin miettimättä. Onkos lukijoissa muita KyJyyn osallistuvia, mites teillä menee?

Malli: Inspiraatio facebookin käsityöryhmistä, muute itse suunniteltu
Lanka:Novita 7-veljestä
Puikot: 3,5mm
Koukku:3mm
KyJy 2016 työt nro.11 ja nro.13

perjantai 2. syyskuuta 2016

Ritarille lakki

Siskoseni lähetti minulle tässä taannoin kuvan ritarilakista ja kyseli josko virkkailisin hänen pojalleen jotain sen suuntaista. Siitä se ajatus sitten lähtikin ja muutama tee, pura ja tee uudelleen hetki tuli tätä tehdessä koettua, mutta lopputuloshan on kuitenkin oikein onnistunut.
dropscotton merino, ritarin lakki, virkattu, virkattu pipo
 Varsinainen lakki osio on virkattu pylväillä ensin sopivan kokoiseksi ja sitten muutama edestakaiskerros alareunaan. Alareunassa virkkasin ensin pylväitä, sitten puolipylväitä ja keskelle kiinteitäsilmukoita ja peilikuvana takaisin, niin niskaan tuli parempaa muotoa. Takareunan pystyosion sisään laitoin hieman vanua vielä täytteeksi, jotta se pysyisi paremmin pystyssä. Kasvojen eteen tulevaan kaitaleeseen virkkasin ensin ympyrät, joista toisesta lähdin jatkamaan kaitaletta, eleventäen molemmissa reunoissa joka toinen kerros pylväillä, kunnes leveys oli mieleinen. Mustat osiot on tosin virkattu kiinteillä silmukoilla.
Lankana minulla oli tässä  harmaa Dropsin Cotton merino ja musta on Dropsin merino extra finea.
Ja mikä tärkeintä, pikkumies oli tyytyväinen uuteen lakkiinsa!

virkattu lakki, virkattu ritarin lakki, pipo,
Malli:kuvan ja omanpään perusteilla pähkäiltyä
Lanka: Drops cotton merino ja merino extra fine
Koukku:3,5mm
Koko:n.52cm
Paino:160g
KyJy2016 työ nro.10