perjantai 21. heinäkuuta 2017

WC

Ostinpas keväällä vessaan uuden kristallilampun ja siitähän se homma sitten lähtikin leviämän ja vessa kokikin sitten täydellisen muodonmuutoksen. Ja kyllä siitä tulikin hieno. Aiemmat siniset seinät muuttuivat harmaaksi lautatapetiksi, jota löytyi Rustasta, Lattiamattoa löytyi kotoa erään aiemman remontin jäljiltä, kuten myöskin uusi pöytä taso. uudet kaapit ja allas ovat Ikean mallistoa ja vesikalusteet sekä kaakelit haettiin Bauhausista. 
Jälkeen ja ennen.
No käsitöihin liittyen, aiemmassa vessassa oli jo turkoosit kukkapurkin suojat ja kannellinen kori, nyt ne saivat sitten seurakseen uuden pikkukorin ja pienen maton, joka on tehty Flower power tiskirätti ohjeeni mukaan ja ihan kivahan siitäkin tuli. Kudetta jäikin vielä toiseen pikkukoriin, mutta se valmistuu sitten joskus myöhemmin.

Pikkukori
Valmista on.

torstai 29. kesäkuuta 2017

Tiikerilapaset

Lämpöä ensitalveen. Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat löytyy ohje näihin ihastuttaviin tiikerilapasiin ja myös moniin muihin upeisiin malleihin. Lankana oli Novitan 7-veljestä, joita sopivia sävyjä löytyikin jo valmiiksi omista lankakätköistäni. Kirjoneuleen jälkeeni en kyllä näissä lapasissa ole ihan täysin tyytyväinen, mutta eipä se käyttöä hidasta ja tasoittuukin pian hieman käytössä. Ihanat lapaset jokatapauksessa.


Malli: Tiikerit, Lumi Karmitsa Villit vanttuut ja vallattomat villasukat.
Lanka:Novita 7- veljestä

lauantai 17. kesäkuuta 2017

Herrasmiehen harmaat

                                                                                                                                                                                                                                         Niin...no ei nyt ihan harmaat jos tarkkoja ollaan, mutta sukka mukailee sen nimisen mallin ohjetta. Sen löysin Ullaneuleen sivuilta ja sukkien Herrasmiehen harmaat ohjeeseen pääset tästä. Ohje oli helppo ja siltikin mukavasti jalkaan muotoutuva malli. Lankana on Katian socks Riff lanka ja puikkoina myös edelleen 3.25mm:n pyöröpuikot. Malli: Herrasmiehen harmaat
Lanka:Katia socks Riff
Puikot: 3,25mm:n pyöröpuikot
Koko:42-43perjantai 5. toukokuuta 2017

Jonsukat


Täytyy kyllä myöntää että nyt olen enemmän kuin tyytyväinen näihin sukkiin ja nämä jäävät kyllä omia jalkojan lämmittämään. Jonsukkia on vilissyt facebookin ryhmissä jo pidemmän aikaa ja niitä olen ihastellut monen monta kertaa ja nyt minulla on vihdoin itselläkin sellaiset. Näitä kyllä voisi tehdä useammatkin eriväreissä joskus. Ohjeen sukkiin löytää Villasukkarakkautta -ohjeet JonSukkiin <3 ryhmästä facebookista, sieltä löytyy myös ohjeita muihin Jonna Nordströmin suunnitelemiin sukkiin ja kuvia ja inspiraatiota näillä ohjeilla neulotuista sukista.jonsukat
Malli: Jonsukat
Lanka: Novita 7-veljestä
Puikot: 3,75mm:n pyöröpuikot
Koko: n.38

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Miesten sukat

villasukat, perussukat, katia socks riff
Viime kesänä tulin ostaneeksi kaksi kerää Katia socks riff- lankaa. Nyt vihdoin sain aikaiseksi neuloa niistä sukat, kun sopivasti löytyi jalkaparikin, joka kaipasi uusia sukkia. Näistä keristä sitten syntyi ihan perussukat: Varressa 56 silmukalla perusjoustin neuletta 2 oikein ja 2 nurin. Peruskantapää, jonka jälkeen kavennukset 52:een silmukkaan ja joustinneuletta kärkikavennuksiin asti. Perussukat ovat kyllä monesti ihan parhaita sukkia jokapäiväisessä käytössä ja jalkapöydän päällä olevan joustinneuleen ansiosta sukka istuu hyvin erilaisiin jalkoihinkin.

 Näin syntyivät mukavasti sukat, 3.25mm:n pyröpuikoilla samaan aikaan, ja ne ovat olleetkin jo tovin päivittäisessä käytössä. Sukkien tarve oli siis kova ja niinpä samaisista keristä riitti vielä toiseenkin sukkapariin samaisiin jalkoihin, niistä lisää myöhemmin kunhan ehtivät tulla kuvatuiksi. Lankaa riittäisi vielä kolmanteenkin pariin, mutta ehkä seuraavaksi puikoille pääsee vaihteeksi joku muu lanka. Katian lanka oli mukavaa neuloa, mutta jo parin pesun jälkeen väri on kyllä hieman haalistunut, sehän ei kuitenkaan käyttöä haittaa. Vielä niistä kerän lopuistakin vielä jotain jonain päivänä syntyy.

Malli: perussukka
Lanka: Katia socks riff
Puikot: 3.25 mm:n pyöröpuikot
Koko: n.42-43 
sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Totoro lapaset


Nämä lapaset olen halunnut tehdä jo pidemmän aikaa ja nyt kun käyttäjäkin löytyi sopivasti niin ei muuta kuin lankalaatikkoa kaivelemaan ja ohjetta tulostamaan. Laatikosta löytyi tumman harmaata ja valkoista 7-veljestä lankaa ja ohje löytyi Ravelrysta nimellä Norwegian Totoro mittens. Ohje on norjaksi ja englanniksi, mutta kuvien avulla pärjää jo pitkälle.  Valkoinen lanka oli hieman ohuempaa ja kuviolanka pilkistelee hieman sieltä täältä, muttei se käyttöä haittaa. Ihanat lapaset!

 


Malli:Norwegian Totoro mittens
Puikot:3,5mm
Lanka:Novita 7-veljestä
Koko:nainen

tiistai 7. helmikuuta 2017

Eiku


Eiku-huivi, eiku, neulottu, hartiahuivi, huivi, Drops BabyAlpaca silk

Tämä huivi valmistui jo kauan sitten, mutta pingoitusta se sai odottaa näihin päiviin asti. Se syntyi Dropsin BabyAlpaca Silk-langasta, joka on ihanan ylellinen sekoitus Baby Alpakkaa ja Mulberry silkkiä. Pehmeä ja kaunis lanka, jota on mukava neuloa. 
Huivi malli on yksinkertainen ja nopea neuloa, mutta silti se on näyttävä ja kaunis. Ohjeen löysin Ullaneuleen sivuilta ja sinäkin voit sen löytää täältä.

Eiku, eiku-huivi, helppo huivi, hartiahuivi, drops, babyalpaca silk

Malli:Eiku
Lanka:Drops BabyAlpaca Silk
Puikot:4mm

perjantai 27. tammikuuta 2017

Muurahaisenpolkusukat nro.2

villasukat, muurahaisenpolku, austermann step 6, polvisukat

Olen varmaan todennut tämän aikaisemminkin, mutta sanonpahan taas että villasukkia ei koskaan voi olla liikaa. Eikä minulla vielä niitä niin paljoa ole etteikö sekaan mahtuisi aina yhdet tai kahdet uudetkin. Alkusyksystä ostin kerän ihanaa Austermann Step 6 lankaa ja se vain on niin riittoisaa ja ihanaa lankaa neuloa. Sisältäähän se vielä Aloe Veraa ja JoJoba-öljyä, mikä tekee langasta vielä ihanamman. Onhan se hieman hintavaa lankaa, mutta joskus on mukava hemmotella itseään tai läheisiä näillä, ihoakin hoitavilla, sukilla. Aiemmin olen tehnyt samaisesta, mutta hieman erivärisestä langasta itselleni pitkät polvisukat, joille annoin silloin nimen Söpöstykset. Nuo sukat ovatkin kyllä oikeastaan edelleenkin lempisukkani ja ovat olleet paljon käytössä, mutta pysyneet silti hyvänä. Myös Unisukkasia neuloin tästä langasta ja myös ne ovat olleet ahkerassa käytössä edelleen.No palataanpas nyt näihin sukkiin. Aikani kerää siliteltyäni otin sen vihdoin syliin ja kysyin siltä, miksi se haluaa muuttua. Vastaus oli selvääkin selvempi, näistä tulisi sukat omaan käyttöön ja niin pitkät kuin kerästä vain tulisi. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja puikot viuhumaan...Syksy vain oli niin kiireistä aikaa että vain välillä ehdin muutaman rivin neuloa. Hieman jo alkoi tuntumaan ettenkö koskaan saa sukkia jo jalkaan, mutta niin ne vain hitaasti ja varmasti etenivät kunnes sitten valmistuivat.
Kun kärki oli puikoilla odottamassa jatkoa niin muistin että muurahaisenpolku neulemallihan oli helppo neuloa. Ei kun selaamaan blogia että miten se tapahtuikaan, kun yhdet sukat sillä tekniikalla muistin aiemminkin tehneen. Hyvä juttu tämä blogikin kun voi tarkastella itsekin mitä, miten ja milloin onkaan tehnyt. No ne sukathan löytyvät täältä ja sieltäpä löytyy linkki myös mallin ohjeeseen.
Raitoja en edes yrittänyt kohdistaa, minusta kun sukat ovat kivat vaikka raidat eivät täsmäisikään. Kantapäätä lähestyttäessä päädyin jälleen ottamaan käyttöön tiimalasikantapään, se kun on aika helppo neuloa varpaista varteen päin neulottaessa. Jos ei tekniikka ole muuten tuttu niin aivan loistava Suuri käsityön ohjevideo löytyy myös youtubesta ja voit mennä vilkaisemaan sitä vaikka tästä, jos haluat sitä kokeilla. 
Kantapään jälkeen jatkoin takana vielä muutamia kierroksia sileää ennen kuin aloitin varren.Tarpeen mukaan lisäsin nurjiin osioihin silmukoita, jotta varsi hieman leveni ylöspäin. Ja kun lanka alkoi näyttää olevan loppumaan päin niin neuloin vielä 1 oikein, 1 nurin jousitinneuletta loppuun. No sitä lankaahaan riittikin vielä ja resoriosiosta tulikin hieman pidempi, mutta ei haittaa, hyvä on noinkin.
No nyt olikin sitten sukat valmiit ja päätelty ja mietiskelin että laittaisinko vielä nauhaa tai jotain, mutta päädyin vain lisäämään ylös pienen käsikoristeen, jossa on teksti hand made. 
Täytyy sanoa että näistä sukista tykkään.

helppo pitsineule, tilkkuja ja lankaa, villasukat, muurahaisen polku
Malli: oma, neulemalli Muurahaisenpolku
Lanka: Austermann Step 6
Puikot: 3mm:n pyöröpuikot
Koko:n.38