tiistai 27. joulukuuta 2016

Titanium- huivi


Joulu tuli ja meni ja kaikki olivat olleet kiltteinä lahjoista päätellen. Vatsatautia ei tänä jouluna onneksi näkynyt vierailulla, mutta mukava flunssa tuli kyläilemään sitten sen puolesta...
Yhdestä lahjapaketista on mummo tänä vuonna löytänyt tämän kauniin mallisen huivin. Malli on Heidi Alanderin Titanium-huivi, johon törmäsin ullaneule.net sivustolla. Huivia oli ihana kutoa, kiitos kivan ohjeen ja aivan ihanan tuntuisen langan. Lankana minulla oli Dropsin BabyAlpaca Silk lanka ja nimensä mukaisesti se sisältää 70% alpakkaa ja 30% silkkiä. Huivista tuli siis todella mukavan pehmoinen, eikä se kutita lainkaan.


Titanium-huivi, Heidi Alander, titanium, drops, srops baby alpaca silk, hartiahuivi, kaulahuivi
Malli:Titanium
Lanka: Drops BabyAlpakka Silk
Puikot:4mm

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Miesten sukat

Kuukausi on vierähtänyt tosi vikkelään elämän kuljettaessa vauhdilla moneen suuntaan ja siinä vauhdissa kun koittaa pysyä mukana niin käsitöiden teko onkin jäänyt hieman vähemmälle ja postauksetkin kokonaan tekemättä. Mutta täällä sitä vain edelleen ollaan ja jotain pientä on pikkuhiljaa valmistunutkin. KyJy 2016 haaste jää nyt kyllä suosiolla kesken ja jo aloitetut työt valmistuvat sitten kukin ajallaan, ilman kiirettä.
 Mutta asiaan, ostinpa kerran Regian 6-fädig color-lankaa, miksi valitsinkaan tuollaisen värin, en tiedä mutta ostinpas kuitenkin. Halusinpas tuon kerän pois lankalaatikostani ja ei muuta kuin luomaan silmukoita puikoille. Aloitin jälleen varpaista, että saisin mahdollisimman tarkoin langan käytettyä. Kuinka ollakaan esikoinen kysyi että teenkö hänelle sukkia ja niinhän niillekin sukille löytyi omistaja, eikä tuo lanka neulottuna muuten ollutkaan hassumman värinen.  Oikein mukavat sukathan niistä sitten tulikin.


Malli:oma
Lanka: Regia 6-fädig color
Puikot: 3mm pyöröt
Koko: 45-46

perjantai 11. marraskuuta 2016

Suodatinpussikukkasia


Pitihän minunkin alkaa kokeilemaan näitä suodatinpussikukkasia, kun niitä Facebookin askarteluryhmissä on näkynyt vaikka kuinka paljon. Idea on yksinkertainen: Otetaan muutama suodatinpussi( minulla oli 4kpl), laitetaan ne päällekkäin ja piirretään ylimpään ympyröitä, joiden keskustaan laitetaan niitti ja leikataan ympyrät irti. Sitten vain aletaan rypistelemään päällimmäisestä kerroksesta ja toiset voivat rypistää useamman kerroksenkin kerralla, mutta minä tein jokaisen kerroksen erikseen kun tuli niin omaan silmään nätimpi. Näitä kukkasia pitikin sitten tehdä heti muutama(sata) ja siinä vierähtikin pari iltaa. Välillä siinä piipahti yksi jos toinenkin istumassa seurana ja rypistelemässä kaverina kukkasia. 

 Mitä näistä sitten tulee? Näistä on tehty tosi paljon kauniita kransseja, mutta halusin kokeilla joitain muuta, ehkä sen kranssinkin aika vielä koittaa... Mutta tällä kertaa kukkaset saivat muuttua kuuseksi. Ei muuta kuin sitten pahvista askartelemaan sopivan kokoinen kartio, jonka päällystin vielä valkoisella paperilla ja ei muuta kuin liimailemaan kukkasia. No siihenkin vierähti taas hetki ja paketillinen kuumaliimaa.

 Tadaa, nyt on kuuset valmiita ja toinen on saanut jo valotkin. Isompi kuusista on vajaa 60cm korkea ja pienellä korkeutta on noin 25cm. Aika kivoja näistä kyllä tuli.
 

maanantai 17. lokakuuta 2016

Lohikäärmeenhäntä huivi nro.2

Kesällä tulin ostaneeksi ihanasti kimaltelevaa Silver soft-lankaa, yhden kerän. Kaunis lanka mutta se vain on 100% akryylia, eikä niinkään kestä kauaa sukissa. Siispä langasta tuli huivi, joka ei ainakaan kutita. Halusin käyttää koko kerän huiviin ja mieleen pompsahti heti lohikäärmeenhäntä huivi. Se on helppo ja joutuisa neuloa ja kesällä jo yhden huivin tällä mallilla tulinkin tikutelleeksi ja tuostapa voit käydä sitä Lohikäärmeenhäntä huivia kurkistamassa. Sieltä löytyy myös linkki huivin ohjeeseen.
lohikäärmeenhäntä, lohikäärmeenhäntähuivi, silver soft, kaulahuivi
Malli: Lohikäärmeenhäntä
Lanka:Silver Soft
Puikot:5,5mm
Paino:98g
KyJy 2016 työ nro.14

maanantai 10. lokakuuta 2016

Midsummer socks nro.3

Kolmas kerta toden sanoo. Mummulle lähtivät nämä sukat lämmikkeeksi. Toiveissa oli lyhyt vartiset, helposti jalkaan laitettavat sukat ja tällä mallillahan sellaiset valmistuukin.  Aiemmin tällä Niina Laitisen Midsummer socks mallilla valmistuineita sukkiani voit käydä katsomassa täältä ja myös täältä. Näistä tuli tosi kivat näin yksivärisenä


Malli: Midsummer socks
Lanka:Novita Nalle
Puikot: 3mm
Paino: 58g
KyJy 2016 työ nro.12

tiistai 27. syyskuuta 2016

Kissimirrit


Lumi Karmitsan valloittavan ihanasta kirjasta Villit vanttuut & Vallattomat villasukat ensimmäisenä puikoille pääsi ihastuttava malli Kissimirrit. Tämä malli on ihastuttanut lukuisia muitakin ja sukkia on vilahdellut facebookin tyhmissä tämän tästä. Tiikerilapasetkin on aloitettuna tästä kirjasta ja monta muutakin mallia tulee aivan varmasti toteutettua jossakin vaiheessa. Kuvat ja ohjeet ovat selkeitä ja langoiksikin on valittu sellaisia, mitä on helppo löytää. Tähänkin sukkapariin langat löytyivät ihan vain laatikoita kaivelemalla ja varmaan niistä laatikoista löytyisi langat vaikka kirjan kaikkiin malleihin... Neuloin kerrankin aikalailla ohjeenmukaan ja lankana oli Dropsin Fabel. Oli hiukkasen haastavaa neuloa sukkia molempia samalla kertaa ja seurata erikaavioita, mutta kyllähän sekin sitten varsin onnistuneesti sujui kun malttoi keskittyä tarpeeksi. Hieman isot tuli sukista omiin jalkoihin, mutta eivätköhän nämäkin sukat vielä jalkansa tule lähiaikoina löytämään.
      kissimirrit, villasukka, lumi karmitsa, villit vanttuut&vallattomat villasukat


kissimirrit, villasukka, lumi karmitsa, villit vanttuut&vallattomat villasukat
Malli: Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut & vallattomat villasukat
Lanka:Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm ja 3mm
Paino: 93g
KyJy 2016 työ nro.9

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Mario Bros


Sain kesällä pyynnön virkata Mario Bross hahmon ja ainahan sitä kokeilla voi. Aikani inspiraatiota etsittyäni, löysin hahmoon englannin kielisen ohjeen Wolfdreamer blogista ja sieltä löytyy paljon muidenkin eri hahmojen ohjeita. Jotenkin ohjetta tulkitsemalla syntyi tämä lähes kaikkien tuntema pikkuinen pelihahmo. Tosin ohjeesta poiketen minun Marioni halusi seisomisen sijaan istuskella.

Aikamoinen näpertäminen tämän kanssa taas oli. Lankoina oli erimerkkisiä ja paksuisia puuvilla lankoja, mitä kotoa jo löytyi. Ainoastaan keltaista lankaa piti käydä ostamassa. Koukun kokokin vaihtui välillä, mutta mitäs siitä kun lopputulos oli kuitenkin mieleinen.

Malli:WolfDreamer
Lankana:sekalainen seurakunta
Koukku:vaihteleva
Koko:n.20cm

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Pokémon

Pitihän se minukin alkaa tähän hullutukseen ja virkkaamalla syntyi muutama poke-pallo ja lapasiakin piti kokeilla. Sen pidemmättä kuvat saavat kertoa sanoja enemmän näistä KyJy 2016 nro. 11 ja nro.13 töistä. Tällä kertaa meneekin aika tiukille että saan kakki aloitettua ajoissa, sillä viisi työtä on vielä täysin miettimättä. Onkos lukijoissa muita KyJyyn osallistuvia, mites teillä menee?

Malli: Inspiraatio facebookin käsityöryhmistä, muute itse suunniteltu
Lanka:Novita 7-veljestä
Puikot: 3,5mm
Koukku:3mm
KyJy 2016 työt nro.11 ja nro.13

perjantai 2. syyskuuta 2016

Ritarille lakki

Siskoseni lähetti minulle tässä taannoin kuvan ritarilakista ja kyseli josko virkkailisin hänen pojalleen jotain sen suuntaista. Siitä se ajatus sitten lähtikin ja muutama tee, pura ja tee uudelleen hetki tuli tätä tehdessä koettua, mutta lopputuloshan on kuitenkin oikein onnistunut.
dropscotton merino, ritarin lakki, virkattu, virkattu pipo
 Varsinainen lakki osio on virkattu pylväillä ensin sopivan kokoiseksi ja sitten muutama edestakaiskerros alareunaan. Alareunassa virkkasin ensin pylväitä, sitten puolipylväitä ja keskelle kiinteitäsilmukoita ja peilikuvana takaisin, niin niskaan tuli parempaa muotoa. Takareunan pystyosion sisään laitoin hieman vanua vielä täytteeksi, jotta se pysyisi paremmin pystyssä. Kasvojen eteen tulevaan kaitaleeseen virkkasin ensin ympyrät, joista toisesta lähdin jatkamaan kaitaletta, eleventäen molemmissa reunoissa joka toinen kerros pylväillä, kunnes leveys oli mieleinen. Mustat osiot on tosin virkattu kiinteillä silmukoilla.
Lankana minulla oli tässä  harmaa Dropsin Cotton merino ja musta on Dropsin merino extra finea.
Ja mikä tärkeintä, pikkumies oli tyytyväinen uuteen lakkiinsa!

virkattu lakki, virkattu ritarin lakki, pipo,
Malli:kuvan ja omanpään perusteilla pähkäiltyä
Lanka: Drops cotton merino ja merino extra fine
Koukku:3,5mm
Koko:n.52cm
Paino:160g
KyJy2016 työ nro.10

perjantai 26. elokuuta 2016

Perussukat Regiasta
Kesälomareissulla,
ajomatkojen aikana, apukuskinpaikalla ehtii neuloa yhtä ja toista. Minulla onkin aina, vähänkään pidemmällä ajomatkalla, joku käsityö mukana niin ajomatkat sujuvat yllättävän mukavasti, eikä aika tule lainkaan niin pitkäksi kuin vain istuskellessa.  Yksi matkan aikana valmistunut sukkapari onkin sitten tässä.
Joskus muinoin olen ostanut tätä Regian lankaa kaksi kerää ja samaa, mutta sinikeltaista, yhden kerän. Molemmat värit olivat matkassa, mutta tämä lanka pääsi sitten puikoille.  Halusin langan värityksen näkyvän selvästi ja päätin tehdä tälläkertaa ihan perussukat. Ylhäällä on 10 kerrosta 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta ja samoiten ennen kantapäätä takapuolella. Kantapää on myöskin ihan peruskantapää vahvistettuna. Kyllä muuten on vain oli mukavan pehmoinen lanka neuloa.
Pitkästä aikaa koitin myös kohdistaa raidatkin ja aika hyvinhän se lopulta sujui. Kolmosen pyöröpuikoilla oli näitä hyvä nitkutella ja samaan aikaanhan silloin kätevästi valmistuu kumpikin sukka. Nämä sukkaset jäivät vielä odottelemaan uuteen kotiin pääsyä, mutta eiköhän sekin hetki vielä ennemmin tai myöhemmin tule kohdalle.
villasukka, perussukka, regia
Malli:oma
Lanka: Regia 6-fädig color
Puikot: 3mm
Koko:n:38
Paino: 104g
KyJy 2016 työ nro.8

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Midsummer socks nro.2


midsummer socks, novita, nalle-lanka, niina laitinen
Kesä kyllä näyttäisi nyt jättäneen meidät tältä vuodelta, mutta tuleehan se taas ensivuonna uudestaan. Ja mukava näillä sukilla on tepastella talvellakin, vaikka mallin nimi viittaakin keskikesään. Aikaisemminhan tein tällä Niina Laitisen Midsummersocks mallilla jo yhdet villasukat ja tällä kertaa minulla oli käytössä hiukkasen pienemmät puikot. En kyllä tiedä vielä että jäävätkö nämä itselle vai matkaavatko joskus jonnekin toisaalle. Lankana näissäkin oli samaa Nalle taika lankaa kuin aiemmissakin, mutta lisäksi oli jotain todella vanhaa sinikirjavaa lankaa, jota kerä laatikon perukoilta löytyi. Luultavasti sekin on Nalle lankaa, vaikka vyöte onkin aikojensaatossa kadonnut. Nämäkin sukat valmistuivat taas loopaten, molemmat samaan aikaa pyöröpuikoilla siis. Aina ajattelen että seuraavat sukat kokeilen kyllä tehdä taas pitkästä aikaa ihan perinteisellä tavalla, mutta niipä vain huomaan että eihän se vieläkään niin käynyt.
KyJyily haasteeseen nämä pääsevät mukaan numerolla 4.villasukat, midsummer, midsummer socks, niina laitinen , novita, Nalle
Malli: Midsummer socks
Lanka:Novita Nalle taika
Puikot:2,5mm:n pyöröpuikot
Koko:37-38
Paino:56g
KyJy 2016 työ nro.4
g

torstai 18. elokuuta 2016

Siiri
Joskus sitä tulee tehtyä myös jotain muuta kuin neulomuksia ja ompeluksia ja tässäpä yksi sellainen harvinaisuus:

´´Hei, minun nimeni on Siiri. Emäntäni ystävä kävi yhtenä kesäisenä päivänä räpsimässä minusta kuvia. Hieman sitä touhua kummastelin ja ihmettelin että miksi kummassa pitäisi muka hetki istua ihan rauhassa ja paikoillaan. Siis paikoillaan...se on kyllä aika kova paikka, mutta jos nyt sitten ihan pienen hetken kun kauniisti kerta pyydetään. No kului muutama päivä ja se ystävä kiikutti emännälleni paperilappusen ja ihme ja kumma, minähän siellä näytin komeilevan.Emäntäni laittoi kuvan kehyksiin ja tuolla hyllyn päällä se nyt komeilee.´´ 

perjantai 12. elokuuta 2016

Pyöreä pefletti


itsetehty, novita, cotton bamboo, bambu, pefletti, laudeliina

sauna, pefletti, tonttu, virkattu, laudeliinaJotain yksinkertaisen kaunista tällä kertaa. Tummansinistä Novitan bambu-puuvilla lankaa, 3mm:n koukku ja tovi virkkauksesta ja auringosta nautiskelua keskellä pientä kesälomasta. Jokin tässä pylväillä virkatussa ympyrässä viehätti minua niin että piti aina vähän väliä sitä syliin levitellä ja ihailla.
Kun halkaisijan koko oli mieleinen, niin virkkasin vielä rapuvirkkauksella reunaan vaaleansinisellä yhden kerroksen. Jatkossa tästä pefletistä saakin nauttia meidän kuopus, joka vielä oli ilman omaa laudeliinaansa, muille olenkin jo aiemmin omansa virkkaillut. On tullut tehtyä kaksivärinen pyöreäsiksak-mallinen, korinpohjavirkkauksella yhden ja toisenkin. Kaikille omanlaisensa, niin tunnistaa helposti omakseen. Hmm...minä tosin olen vielä ilman, joten ehkä tässä jossain välissä virkkailen itsellekin kaikista niiden jämistä ihan oman.
Tämä pefletti pääsee myös osaksi KyJy 2016 haastetta. Hitaammin mennään tätä haastetta kuin aiemmilla kerroilla, tähän mennessä vasta yhdeksän työtä on aloitettuna. Onneksi aikaa kuitenkin on vielä syyskuun loppuun aloittaa loputkin ja tehdä sitten rauhassa loppuun.

pefletti, novita, cotton bamboo
Malli: oma
Lanka: Novita cotton bamboo
Koukku: 3mm
Halkaisija: 46cm
Paino: 107g
KyJy 2016 nro.6