perjantai 22. marraskuuta 2019

Otso

Nämä vaan on niin ihanat, vaikka ohuen langan kanssa niiden neulominen tuntuikin kestävän tooosi pitkään. Niin vain kärsivällisyys palkitaan ja mielessä on välillä käynyt jopa uusien samanmoisten neulominen, eri värein tosin. Sukka malli näyttää ensin aika hankalalta toteuttaa, mutta kun ohjeeseen tutustui niin huomasi, että sukat eivät olekaan varsinaista kirjoneuletta vaan kuviot suntyvät yhtä väriä/kerros neuloen. Langaksi poimin, sopivasti jo laatikosta löytyvät, Fabelin langat ja puikkokoko taisi muistaakseni olla 2,5mm, pyöröt niin kuin nykyään lähes aina. Toisen sukan syndrooma ei pääse niin helposti yllättämään kun tekee molempia sukkia samalla kertaa. Tosin kun työssä on useampi lanka per sukka niin toisinaan lankoja saa selvitellä solmusta, mutta eipä tuo ole haitannut.
Näihin Tiina Kaarlelan suunnittelemiin sukkiin löytyy ohje  kirjasta Suuri suomalainen toivesukkakirja: Miesten sukat ja mallin nimi on Otso. Kirja oli kyllä hyvä hankinta, sillä miesten sukkamalleja tuntuu löytyvän hieman hankalammin. Toki monet mallit käyvät aivan hyvin kaikille, kuten myös nämä.


miesten villasukat, Otso villasukat
Malli: Tiina Kaarelan Otso, kirjasta Suuri suomalainen toivesukkakirja: Miesten sukat
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5mm:n pyöröpuikot
Koko: n.42-43

torstai 14. marraskuuta 2019

Vauvalle tumput, sukat ja myssyNiin ne vain valmistuivat omalle vauvalle omat sukat, tumput ja myssykin, sopivasti ajoissa ja pääsivät ensikäyttöön jo synnäriltä kotiutuessa. Nyt pikkuinen neiti on jo kuukauden ikäinen ja kyllä on ollut lämmikkeet tarpeen varsinkin kun talvi tulla tupsahti tänä vuonna jo hyvissä ajoin.

Aiemmin tein tällä pitsineuleella sukat taaperolle. Hyväksi ja kauniiksi todettu malli, Lise-Loten pikkuiset sukat Kardemumman talo-blogista, pääsi käyttöön myös näihin vauvan neuleisiin. Aina sitä vain unohtaa kuinka pieni jalka vastasyntyneellä onkaan ja niin sukista tulikin hieman reilun kokoiset pienelle neidille, mutta onpahan kasvunvaraa ja lämmittää hieman pidempään pikkuruisia varpaita.


Myssy on tehty Dropsin Alladin ohjetta mukaellen. Hauskan mallinen lakki kiinnitti huomion lakin mallia etsiessäni. Valmiina lakki on hyvin vauvan päähän istuva, vaikkakin näissä kuvissa se on päässyt jälleen yhden pehmolelun päähän kuvausta varten.Malli:Lise-Loten pikkuiset sukat(Kardemumman talo-blogi)
Myssy: Dropsin  Alladin
Lanka: Ardlibriksen Merini
Puikot: 2.5mm

tiistai 5. marraskuuta 2019

Unipussi

Jokaiselle lapselle olen neulonut villahousut ja takin odotusaikana ja tällä kertaa ajattelin tehdä jotain hieman toisin ja neuloin puvun sijaan Unipussin. Malleja etsiessäni löysin juuri sopivan ohjeen Tekstiiliteollisuuden sivuston ilmaisista ohjeista täältä.
unipussi, unipussi vauvalle, neulottu unipussi, kaukalopussi
Ainaoikein neuleiden kohdat olen neulonut Dropsin Baby Merinolla ja loput Adlibriksen Merini langalla. Miksi näin? No se johtuu siitä, että molempia lankoja löytyi jo valmiiksi kotoa ja ajattelin että niin langat riittävät juuri ja juuri pukuun. Kuinka väärässä siis olinkaan ja kerää vajaaksi jäi, joten sitähän oli tilattava matkan varrella hieman lisää. Saatoinpa siinä puolivahingossa tilata muutaman muunkin kerän, joista joskus syntyy ehkä sukkia tai jotain muuta..
    
Ilmoitin pukua aloittaessani että synnyttämään ei lähdetä ennen kuin saan neuleen valmiiksi, pitäähän nyt pienellä olla vaatetta kun kotiudutaan sairaalasta =). Ja niinhän se sitten ehti kuin ehtikin valmistua, muutamia päiviä ennen H-hetkeä.
Pieniä muutoksia tässä on alkuperäiseen malliin verrattuna . Kaukalonvyötä varten oleviin reikiin neuloin vielä ainaoikein kaitaleet aukkoja peittämään ja hupusta jätin nauhat tekemättä. Vetoketjun taakse ylös neuloin vielä pienen kaitaleen, jotta vetoketjunpää ei kylmällä paina pientä käyttäjää. Testikäyttäjäksi ja kuvausmalliksi valikoitui taaperomme yksi pehmonalle, lukuisien pehmojen joukosta. Hyvin sujui tällä mallilla poseraaminen vaikka oli ensimmäistä kertaa siinä hommassa.
Malli: Tekstiiliteollisuus/Miina Laine: unipussi
Lanka: Drops Baby Merino ja Adlibris Merini
Puikot: 3mm
Koko: 0-6kk