lauantai 27. tammikuuta 2018

Blogi hiljaisuus

Siitä onkin vierähtänyt taas pitkä aika kun olen saanut tänne mitään kirjoiteltua, mutta yritetäänpäs pyrkiä jatkossa hieman tiiviimpään tahtiin taas. Vuosi on ollut kyllä aika hurja, työn ja opiskelun lisäksi siihen on mahtunut paljon niin surua kuin iloakin, käsitöiden puolella vallitsi myös pitkään matalapaine enkä edes koskenut mihinkään käsitöihin liittyvään saatikka aloittanut mitään uutta työtä. Pikkuhiljaa jotain taas on alkanut puikoilta ja koukulta tippuilemaan ja alan niitäkin tänne lisäilemään, kunhan saan jotain kuvattua ja valmiiksi

Laitetaanpas tähän tekstiin esittelyyn vaikka ihan perussukkia. Nämä sukat taisivat valmistua jo kesällä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Lankana näissä oli harmaa 7-veljestä ja minulle uusi tuttavuus, nimittäin adlibriksestä tilattu socki-lanka. Sitä tilattiin kahden värisenä ja siitä toisesta väristä syntyneet sukat näette myöhemmin.

perus villasukat, miesten sukat
Lanka: Novita 7-veljestä + adlibris Socki
Puikot: 3,5mm:n  pyöröpuikot
Koko: n 42-43Sukat syntyivät, niinkuin useimmat niistä nykyisin minulla tekevät, eli pyöröpuikoilla samaan aikaan. Tulee ainakin tehtyä samalla käsialalla, eikä jää se parin tekeminen odottamaan. Niin kuin joskus muinoin saattoi tapahtua ja taisipa silloin joskus aina joku jäädä vallan parittomaksikin, kun piti aloittaa uutta projektia ennen kuin sai edellisen loppuun. Ensimmäinen pari sukista on neulottu ylhäältä alaspäin, niissä on vahvistettu kantapää ja varressa opettelin kierrejoustinta, johon löytyy hyvä ohje vaikka täältä Kodinkuvalehden sivuilta. Joustinneule on napakka ja pitänyt hyvin muotonsa vaikka pari on ollut kovassa käytössä.Ensimmäisen parin jälkeen lankaa jäi vielä toisiinkin sukkiin ja periaatteena ajattelin neuloa niin pitkät sukat kuin lopuista langoista jäisi, mutta jäi tuota Socki-lankaa vielä pikku nöttöset kuitenkin yli. Näihin sukkiin nappasin päällipuolelle pintaa elävöittämään mallineuleen Herrasmiehen harmaat sukista, ja niihin ohje puolestaan löytyy Ullaneuleen sivuilta täältä. Mukavan pinnan lisäksi malli joustaa hieman paremmin ja pysyy hyvin jalassa. Kantapään neuloin tiimalasikantapääksi, vaihtelun vuoksi ja hyvin on sekin kantajansa jalkaan sopinut. Molemmat sukkaparit ovat tosiaan olleet kovassa käytössä ja selvinneet monen monista pesuista ja pientä haalistumista lukuunottamatta säilyneet kyllä hyvinä, joten Socki-lankaa taidan käyttää myös joskus uudelleen.