lauantai 30. huhtikuuta 2016

Rakkaani

Nyt on JyJy 2016 haaste suoritettu ja loppuraportti pitäisi vielä laatia ja lähettää. Rakkaani sukat olivat listalla viimeisenä ja ovat valmistuneetkin jo jokunen aika sitten. Kaikki 20 työtä on nyt tosiaan neulottu ja virkattu ja listan tehdyistä töistä kuvineen löytyy tästä postauksesta. Haasteeseen mahtui monenmoista työtä ja kaikki ovat päässeet suoraan käyttöön.


Näissä sukissa lankana on tummanvioletti Nalle-lanka. Aurinko tosin paistoi niin komeasti että kuvissa sukat näyttävät hiukkasen vaaleammilta. Varren sydänpalmikko kulkee myös takana keskellä kantapäähän asti.
Ohje näihin sukkiin löytyi Melissa Morgan-Oakesin Neulo kaksi sukkaa kerralla 2 kirjasta. Kirjassa on hyvät ohjeet kuinka samanaikaisesti voi neuloa kahta sukkaa kerrallaan ja monia ihastuttavia sukkamallejakin kirja myös sisältää.
Ihan täsmällisesti ohjeen mukaan eivät nämäkään sukat syntyneet kun käytössä oli hieman paksummat puikot ja erivahvuinen lanka kuin ohjeessa, välillä siis piti hieman soveltaa.
Kaunis lopputulos kuitenkin on ja jälleen yhdet varpaat tulevat iloisiksi saadessaan viileisiin kesäiltoihin mukavan pehmoiset sukat lämmikkeeksi.


Malli:Rakkaani(neulo kaksi sukkaa kerralla 2-kirja)
Lanka:Nalle
Puikot:3mm
Paino:94g
JyJy2016 nro.20


torstai 21. huhtikuuta 2016

Virkattu torkkupeitto

Postauksen väli venyi nyt hiukasen tavanomaista pidemmäksi, kiitos jo hyvin edenneen keittiörempan. Kyllä se vielä ennen juhannusta on valmis...toivotaan että se olisi sitä oikeasti jo ensi kuussa, saisi kaikki tavarat takaisin omille paikoilleen sen sijaan että niitä pitää metsästää ympäri asuntoa. Kaapit ovat paikoillaan ja hellakin toimii, ettei tässä nyt sen puoleen mitään kiirusta ole. Hiljaa hyvä tulee.
Mutta asiaan siis, tällä kertaa esittely vuoron saa uusin torkkupeittoni. Tai eihän se minulle jäänyt, kun esikoinen sen omakseen halusi. Tarvittaessa toki sen alla mahtuu katselemaan elokuvia vaikka koko sisarusparvi, kokoakin sillä on 180x145cm.
 Alkuvuodesta mieheni ja tyttäreni toivat kauppareissultaan viisi kerää Novitan Metso-lankaa. Tiesivät sellaisen yllätyksen piristävän mieltäni ja oikeassahan siinä olivat. Aikani keriä pyöriteltyäni kaivoin eislle 6 mm:n koukun ja aloin katsomaan mitä keristä syntyisi. Alkuun pitkä ketjusilmukoita ja sitten pylväitä ja pylväitä ja vielä kerran pylväitä. Ihanan nopeasti edistyvä työ, jonka yksinkertaisessa pinnassa langan värit tulevat paremmin esille.
No kappas vain, langathan loppuivat kesken ennen kuin peitto oli mielestään kasvanut tarpeeksi suureksi ja kauppareissulla hyppäsi koriin toiset viisi kerää. Vihdoinkin peitto saisi kasvaa isoksi. Pylväistä koostuva kappale kääntyi poikittain ja päätyihin sekä reunoihin parin pylvään ja ketjusilmukoiden muodostamia reikäkerroksia pylväskerrosten kanssa vuorotellen.Hieman hankalaa kuvattavaa tämä lanka kyllä oli ja lähinnä oikeaa väriä on alin kuva. 
Näin JyJy 2016 haastekin vain lähestyy loppuaan sillä kaikki työt ovat nyt valmiina, viimeinen vielä odottelee kuvaus vuoroaan. Jotta haasteet eivät siihen päättyisi niin lähdin mukaan Mandala madness CAL 2016- virkkausprojektiin, siitä lisää myöhemmin.
Malli: oma
Lnaka: Novita Metso
Koukku: 6mm
Koko:180x145cm
Paino:1010g
JyJy 2016 nro.17

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Namihiiren lapaset

Meillä asustaa pienen pieni hamsteri, Lumi nimeltään. Vikkelä kaveri hereillä ollessaan ja näin ollen myöskin hieman hankala kuvattava kun mennä viipottaa vauhdikkaasti sinne sun tänne. Kekseliäskin tämän kaveri on kun eräänä yönä oli vanhasta häkistään keksinyt kuinka sitä pääsee omatoimisesti tutustumaan taloon häkin ulkopuoleltakin. Koiriinkin sai sitten tutustua ihan nokatusten ja hieman jo ehdittiin säikähtää että mitäs nyt, mutta takaisin tuttuun häkkiin päästyä meno jatkui yhtä vilkkaasti kuin aiemminkin. Ja lattillakin Lumi pääsee edeleen juoksentelemaan, tosin hieman turvallisemmin vahdittuna ja juoksupallossa.
 Siispä heti kun näin Koti kuusen alla blogissa kuvan namihiiren lapaset niin tiesin että tytölle olisi ehdottomasti neulottava sellaiset. Linkki ohjeeseen löytyy tuolta blogista ja sen siihen postaukseen pääset tästä. Lankana 7-veljestä ja tausta väriksi valikoitui musta ja hiireen tietysti valkoinen.
 Kuvaushetkellä lapaset ovat jo olleet käytössä jonkin aikaa, kun en ennättänyt niitä edes kuvata kun ne täytyi tietysti heti saada käyttöön.
 


Malli: Namihiiren lapaset, koti kuusen alla blogista
Lanka: Novita 7-veljestä
Puikot:3,5mm
Paino: 73g
JyJy 2016 nro.14