tiistai 11. helmikuuta 2020

Sukka-Finlandia: Luova sarja, Valse Triste


 Ei minun pitänyt tähän ryhtyä, ehei....vaan mitäs sitten huomasinkaan tekeväni. Seuraavaa etappia odotellessa nämä sukat kuitenkin halusivat puikoille, vaikka muitakin käsitöitä oli kesken. En vain voinut vastustaa, keskeneräiset saivat kuitenkin nyt hetkisen odotella vuoroaan. Kyseessä on siis Sukka-Finlandiaan kuuluva vapaaehtoinen osa nimeltään Luova sarja, joihin sai neuloa kolmos etapilla olleet Valse Triste-sukat. Niiden kisasukkien postaukseni löydät täältä. Ohjetta sai muuttaa, kunhan sukat kuitenkin tunnistaa samaksi malliksi, on käyttänyt kirjoneulekaaviota sekä helmet sai halutessaan jättää pois, minä kuitenkin halusinkin niitä laittaa lisää ja yläreunan taitereunaan lisäsin nirkkokierroksen.
Kirjoneulekuvion alareunaa muutin jatkamalla kirjoneuletta muutaman kierroksen ja jätin väriraidan ja kuvion välistä valkoisen pois. Neuloessa sitä aina huomasi, että asiat olisi voinut tehdä monella muullakin tapaa ja monella eri väriyhdistelmällä, ehkäpä siis vielä joskus tämä malli pääsee vielä puikoille jossain muodossa.
Koko Sukka-Finlandian olen etukäteen jo päättänyt pärjääväni kotoa löytyvillä langoilla. Niinpä nyt sitten vuoroon valikoitui Adlibriksen Socki Fine lankojen kolme eri harmaata sävyä, valkoista ja kahta eri osanssihtavaa sävyä kukassa. Ero oransseilla väreillä ei juuri näy kuvissa, mutta alaosa kukasta on tehty tummemmalla ja ylempi vaaleammalla. Kukkiin tosiaan lisäsin vielä mustia helmiä kellertävien lisäksi.
Tälläkertaa kisasukan M-koon sijaan tein nyt S-koon sukan, jotta saisin sukasta hieman pienemmän ja kirjoneulekuviokin oli eri kokoisissa sukissa erilainen.
Kantapäätä halusin päästä toistamiseen kokeilemaan, sillä se on todella mielenkiintoinen ja uudenlainen malli minulle ja istuu hyvin jalkaan. Vielä poikkeuksena alkuperäiseen malliin neuloin palmikoiden välissä olevat kolmen silmukan välit palmikonkierto kerroksella nurin, se toi alkuperäiseen kauniiseen pintaan hieman lisää vaihteluutta ja joustoa.
Näistä sukista tuli kyllä itselle erittäin mieluisat!

Malli: Valse Triste, Anna Mäkilä
Lanka:Socki Fine: White, Mustard Yellow, Pumpkin, Dark Grey Melange, Grey Melange, Medium Grey Melange
Puikot: 2,00mm ja 2,25mm pyöröt
Koko: n.38

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!