keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Etappi 5, Kattia kanssa

Lumi Karmitsa on suunnitellut vitosetapille upean Kattia kanssa sukkamallin. Maanantaina puolenpäivän aikaan etappi taas starttasi ja langat odottivat pöydällä jo valmiina ohjetta. Sähköpostista selvisi että kirjoneuletta ja kissoja olisi luvasssa. Tässä mallissa on myös jälleen mahdollisuus osallistua luovaan sarjaan, mutta siitä lisää myöhemmin, jos vain saan sukat neulottua.
Kuten arvata saattaa niin kuuden lapsen ja muun arjen pyörityksen kanssa on lähes mahdotonta neuloa sukat yhdeltä istumalta. Mutta ensimmäisenä iltana sain ensimmäisen sukan kiilakavennuksetkin tehtyä, ennen kuin oli aika torkahtaa.
kattia kanssa, lumi karmitsa, sukka-finlandia


Tiistai aamuna, rikkonaisen yön jäljiltä reippaana viideltä ylös taaperon kanssa ja aamutoimien lomassa sukka sai lisää kerroksia. Niin se ensimmäinen sukka valmistui ja tuskaillessani ensimmäisen sukan langanpäiden päättelyn kanssa tajusin että silmukointeja ei olisi välttäättä tarvinnut tehdä kuin kissan naamaan. Silmukointia on tullut tehtyä aika harvoin ja sen tekeminen on aika hidasta. Siinä olisi todellakin minulla harjoittelemisen aihetta. Noh, tulipa ne nyt silmukoitua, joten kyllä ne toiseenkin sukkaan silmukoin ja mukavastihan ne toivat lisää väriä sukkiin.                                       
  Innokkaasti uuden sukan kimppuun ja sen neulominen sujuikin sutjakkaasti, kunnes kantapään tehtyäni tajusin, että taas olin tehnyt jotain väärin. En nimittäin muistanut innoissani vaihtaa kantapäähän pienempiä puikkoja niinkuin aiemmassa sukassa ja ei muuta kuin purkuhommiin. Tiistaina sukka eteni kärkikavennuksiin ja tuumasin että jos aikoo saada nukuttuakin niin parempi se vain on jättää sukka kesken, vaikka olisi haluttanut se loppuun neuloa. Keskiviikko aamuna sitä taas reippaasti noustiin viiden maissa taaperon kanssa ylös. Siinä pikkuhiljaa sukka valmistui ja sata langanpätkää myöhemmin sai raportointi postia laittaa menemään. Jos jollain on vinkkiä miten silmukoinnissa syntyisi vähemmän langanpäitä pääteltäväksi, niin kuulisin erittäin mielelläni =).Malli: Lumi Karmitsan Kattia kanssa
Lanka: Novitan Nalle
Puikot: 3,00 sukkapuikot, 3,50 cubics sukkapuikot
Koko: n.39


2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!