keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Raitasukkasia

Näin Facebookissa kilpailun, jossa lapsi sai piirtää ja suunnitella mieleisensä villasukan ja voittaja saisi sitten kuvansa mukaan neulotut sukat sitten itselleen. No tästäpä innostuneena esitin lapsille, että jos he piirtävät sukan kuvan, niin koitan sitten neuloa kuvanmukaiset mieleiset sukat.
 Nuorimmat pojat toimittivatkin minulle pian sitten jo haluamisensa sukkien mallin ja ei muuta kuin tuumasta toimeen siis.


 Väreiksi toiseksi nuorin poika oli valinnut turkoosin ja keltaisen. Langat löytyivätkin hetimiten lankalaatikon kätköistä.
Sukan tulisi siis olla raidallinen ja varren mahdollisimman pitkä ja niipä aloitin sukat kärjestä ja neuloin niin pitkälle kuin raitoihin riitti lankaa. Puikkoina tälläkertaa 3.25mm:n pyöröt ja silmukoita aloituksessa 42.
Molempien poikien sukissa on varren alussa on 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta 10krs, jonka jälkeen joustin jatkuu takana ja etuosa on sileää.
Kantapäähän näissä sukissa valitsin tiimalasin, jonka puolessavälissä vaihdoin variä ja sehän sopi oikein hyvin tähän raita teemaan.Malli:lapsen ja minun suunnittelelma
Lanka:7-veljestä
Puikot:3,25 pyöröt
Koko: n.34-35
Paino: 96g
JyJy 2016 nro.19
 Raitateema jatkui myös nuorimman suunnitelmassa, mutta väreinä musta ja punainen. No mustaa ei juuri sillä hetkellä ollut, niin yhdessä tuumin väriksi valittiin tumman harmaa.
 Näihin sukkiin tuli raitojen lisäksi myös pääkallo jalkaterän päälle ja varsista piti tulla pitkät. Niinpä varret yltävätkin nyt aivan polvien alle.
 Pääkallosukat aloitin varresta ja näihin tuli vahvistettu kantapää. Kuvio kalloon ja luihin löytyi Novitalta neulotun vyötärölaukun ohjeesta täältä.
 Isommat eivät ole vielä sukkakuvia minulle toimittaneet, mielenkiinnolla odottelen jo minkälaisia sukkasia sitten toivotaan.


Mallli: Lapsen ja minun suunnittelua,
pääkallo kuvio Novitalta
Lanka:7-veljestä
Puikot:3,5mm pyöröpuikot
Koko:n.34-35
Paino:113g
JyJy 2016 nro.18
3 kommenttia:

  1. Hienoja sukkia kumpikin pari. Sullahan on hyvä, kun on suunnittelijat omasta takaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvituulian kasityopaja ja Virpi! Näitä oli hauska toteuttaa ja joskus voisi tehdä samalla idealla myös muuta, esim.lapaset, pipon, kaulahuivin jne.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!