keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Nilkkasukat miehelle


Vaihteeksi sukat hieman lyhyemmällä varrella. Lankana oli Regian Active, jota kokeilin nyt ensimmäistä kertaa. Lanka oli mukavan pehmeää neuloa ja jos tuotekuvaus pitää paikkaansa niin näissä sukissa pitäisi, langan ansiosta, jalkojen pysyä lämpiminä säällä kuin säällä. Langassa kun on käytetty Outlast-kuitutekniikkaa, joka on kehitetty NASA:lle astronautteja suojaamaan.
Vielä jäi jokunen kerä mustaa ja vihreää odottamaan pääsyänsä puikoille tai mistä sitä tietää vaikka pääsisivät joskus virkkuukoukun kanssa yhteistyöhön, mutta se jää nähtäväksi.


JyJy 2016 -haaste eteenee mukavaa vauhtia. Kesken on enää pari työtä ja postausta odottelemassa toinen pari. Listan työt eivät ole valmistuneet järjestyksessä ja niinpä nämäkin sukat ovat listalla numerolla 12.
Malli syntyi tällä kertaa omasta päästä. Alussa ja nilkassa on 1 oikein, 1 nurin resoria 10 kerrosta ja oikea silmukka on aina neulottu takareunasta. Kuvio muotoutui neuloessa ja kooltaan nämä sujahtavat sopivasti 43 jalkaan.
Tämäkin pari on neulottu pyöröpuikoilla ja samaan aikaan. Tällä tekniikalla tulee nykyään neulottua suurin osa sukista ja lapasista. Myös muut neuleet tulee aika pitkälti pyöröillä valmistettua.
En tiedä onko tämä oikestaan sen nopeampi tapa, mutta ehkäisee tehokkaasti toisensukan-syndroomaa kun molemmat sukat valmistuvat samanaikaisesti. Eikä toisen sukan aloitus veny. Joskus taas toinen sukka voi tulla neulottua hieman tiukemmalla käsialalla, jolloin voi tulla pientä kokoeroa. Hiukkasenhan kirjoneuleita neulottaessa voi tulla lankojen sotkeentumis ongelmaa, mutta pienellä selvittelyllä siitäkin sitten selviää. Jos jollain on lankojen järjestyksessä pitämiseen hyviä vinkkejä niin kuulisin niistä mielelläni.

Malli:oma
Lanka: Regia Active
Puikot: 3mm:n pyöröpuikot
Paino:101g
Koko: 43
JyJy 2016 nro 12

4 kommenttia:

 1. Ihanat sukat. Tuo vihreä sopii niin hyvin noihin. Tulee väkisinkin kevät mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun ajattelen asiaa niin olet ihan oikeassa, kyllähän sukat keväiseltä näyttää =) Tällä hetkellä minulla työn alla on kaksi aika tummansävytteistä työtä, mutta kyllä niitä värejä vaan kaipaa jo enemmän. Ken ties saisin aloitettua Niina Laitisen kukkasukat, joihin langatkin ovat jo valmiiksi valittuna odottamssa =)

   Poista
 2. Kivat sukat. Olen yhdet sukat tehnyt tuosta langasta tytölle ja on kyllä tykännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla että langasta neulottuihin sukkiin ón oltu tyytyväisiä. Minulla tosiaan jäikin vielä tuota lankaa, joten saa nähdä mitä siitä vielä syntyy myöhemmin. Kenties omille viluvarpaille läämmittimet =)

   Poista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!