torstai 7. tammikuuta 2016

Pimlico kauluriAiemmin hankkimistani, ihanan ylellisistä Debbie Blissin sillkilangoista, oli vielä muutama kerä aiemmin neulomani pitsikaulurin jäljiltä ja siitähän sitten syntyi hieman erilainen kauluri. Lankaa jäikin vielä hieman johonkin pieneen projektiin.


Silkin ylellisen himmeä kiilto sopii hyvin pitsisiin neuleisiin. Pitkällisen pohdinnan jälkeen valitsin malliksi Alexandra Brinckin suunnitteleman Pimlico kaulanlämmitin. Ohje löytyy Ravelrysta.
Ohjeessa oli käytetty ohuempaa lankaa ja minä tein yhden mallikerran neuleeseeni vähemmän, jottei siitä tulisi liian suurta, korkeutta neuloin yhden mallikerran enemmän kuin ohjeessa ja valmis kauluri on kyllä mieleinen ja käytössäkin jo.
Vaikka ohje oli englannin kielinen niin neulominen sujui mainiosti kun olin ensin selvittänyt neulemerkkien tarkoituksen. Käy se neulominen minulla sittenkin ehkä myös muilla kuin kotimaisillakin kielillä, kun hieman viitsin nähdä vaivaa. Turhaa olen tainnut sitä pelätä. Kaavioiden avullahan yleensä pärjääkin jo aika pitkälle.
Tämä kauluri on JyJy 2016-listan toisella sijalla ja lankaa siihen kului 123g.


Malli:Pimlico
Lanka:Debbie Bliss Luxury silk dk
Puikot:4mm
Paino: 123g
Aloitus: 27.12.2015
Valmis:30.12.2015
JyJy 2016 nro.2
3 kommenttia:

 1. Oi kun ihana, mulla ois tohon varmaankin ihan sopiva lankakin, Louisa Harding, Grace Harmonies, villa 50% ja 50% silkkiä, puikot 4-4.5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos paljon Kissu Koo. Piti ihan googlata tuo sinun lankamerkkisi, sillä on ihan uusi minulle ja kyllähän oli ihanan näköisiä lankoja. Varmaan tulisi kaunis kauluri myös sillä langalla =)

   Poista
 2. Tosi ihana kauluri niin kuin myös se aikaisempikin. Eipä ole tullut tehtyä kaulureita, mutta voisi olla ihan kätevä :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!