tiistai 1. joulukuuta 2015

Kätyrit valloittavat


Isänpäivälahjaksi mieheni sai muun muassa virkkaamani pikku kätyrin. Ohjetta ei ole, vaan pikkukaveri muodostui siinä matkan varrella. Sininen ja keltainen ovat Maija-lankaa ja musta 7-veljestä. Silmissä on dropsin Fabelia ja harmaa on jotain nimetöntä jämälankaa.Korkeutta kaverille tuli noin 15 cm ja iloisella ilmeellään se piristää päivää.
  Koska Minionit nyt vaan ovat niin suosittuja, niin pitihän se kokeilla neuloa niitä sukkiakin. Teemaan sopivia lankojakin löytyy vielä useampi kerä. Aiemmin olen tehnyt vinon pinon Minion-lapasia, niihin kuviin ja juttuihin löydät tästä ja tästä.
Näihinkään ei sen kummempaa ohjetta ole ja ideahan on löytynyt useista Facebookin käsityörymistä, missä näitä suurisilmäisiä sukkia vilahtelee tämän tästä. Ensiksi sukat sai 8-vuotiaani ja nämä sukat valmistuivat 2,5mm:n pyöröillä Regian 4 Fädig ja Hjerte sock 4 langoista. Aloituksessa oli 60 silmukkaa ja kantapääksi valitsin tiimalasikantapään.  
Ennen kuin ehdin kuvata sukkia niin ne olivat jo käytössä. Ensimmäisen pesukerran läpi käyneenä saalistin ne kuvattavaksi ennen kuin kätyrit taas katoavat käyttäjänsä mukaan. Vasemmalla olevassa kuvassa värit ovat lähempänä todellisuutta.


     

                                                          6-vuotiaallehan piti, tottakai, tehdä myös omat Kätyri sukat. Niiden langaksi tuli 7-veljestä, tai niin ainakin kuvittelin, kunnes ompelin viimeistä silmää paikoilleen ja huomasin mitä oli tapahtunut. Vauhdilla kun neuloo ja hieman hämärässäkin niin aina ei huomaakaan että lankapussissa sattui olemaan kahta eri keltaista. Niinpä toisessa sukassa on keltaista Maija lankaa. Mietin ääneen jo sukan purkua, niin poika tuumasi sttä ei saa purkaa, hän haluaa sukat heti jalkaan eikä se eri lanka mitään haittaa. Sukkia siis odotettiin jo kovasti ja kun ei ero mitenkään merkittävä ollut niin päättelin langat ja luovutin kovasti odotetut sukat käyttäjälleen.


1 kommentti:

  1. Kiitokset vinkeistä! Juuri valmistui Minions-sukat omalle rakkaalle. Yli nelikymppinen saaja on ihan ihastuksissaan!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!