keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Palmikkosukat

Pitkästä aikaa mieli teki neuloa ihan kunnon palmikolliset polvisukat ja garstudion sivuilta löytyikin ohje juuri sellaisiin ihanuuksiin joita oli ajatellut. Langaksi valitsin tummanharmaan 7-veljestä langan.
Ohjeen mukaan neulotaan ensin 20cm kääntövarren palmikkoja ja se vaihe oli kyllä koko sukan puuduttavin osuus, vielä kun neuloin molempia samaan aikaan pyöröpuikolla. No 8 tunnin junamatkalla oli ihan mukavasti aikaa siihen urakkaan ja sain kuin sainkin pikku palmikot valmiiksi.

Langat olivatkin erisävyiset, vaikkei sitä tästä kuvasta kyllä
ihan helposti huomaakaan.
 Paluu matkalla kaivoin innoissani sukan tekeleet taas laukusta valmiina aloittamaan varren neulomisen. Muutaman kierrokseeni tajuntaani iskeytyi että jokin oli vialla. Katsoin työtä uudelleen ja pyysin myös poikaani katsomaan että näkivätö silmäni väärin. Mutta ei kyllä se oli totta, sukat olivat selvästi eri sävyiset.
Kerällä olevasta langasta ei eroa heti huomaa, mutta neulottuna ja huoneen valossa se kyllä erottui ja häiritsevän paljon.
No sukkien neulominen loppui siis siihen paikkaan ja hetkisen kuluttua kaivoin esiin varatyön. Tottahan toki sitä pitää olla useampi tekele pitkälle matkalle. Tosin sekin aloittaminen oli hetkisen vaakalaudalla kun olin kuin olinkin unohtanut virkkuukoukun kotiin.
 Onneksi huomasin tämän jo Helsingissä ollessani ja käydessäni Eiran Langat liikkeessä koukku löytyi ja pari uutta lankakerääkin tulin ostaneeksi. Niinpä pääsinkin sitten virkkaamaan jälleen yhdelle pöllölle vartaloa ja matka jatkui rattoisammin.

Toinen sukka on purettu ja tehty uudestaan
ja varret ovat jo hyvällä mallilla.
Kotona päädyin purkamaan toisen sukan aloituksen ja aloittamaan sen kotoa löytyneestä saman sävyisestä harmaasta. Kantapäästä tein ohjeesta poiketen vahvistetun ja kärkikavennukset kaventelin oman pään mukaan. Ja niin sukat etenivät ja valmistuivat kuin valmistuivatkin. Todellisuudessa palmikot erottuvat hieman paremin ja sukista tuli kyllä aika hienot.
Malli: Dropsin pitkät palmikkosukat kääntövarrella
Lanka: Novita 7-veljestä
Puikot: 3,5mm:n pyöröpuikot
Koko: n.36-37
Paino: yht.240g

2 kommenttia:

  1. Nä palmikkosukat ovat kyllä maailman ihanimmat! Ja kun on vielä niin isotöisetkin vielä! Tosi upeat! Ja tä ”2-sukka kerrallaan” keksintö on kans maailman paras, nimimerkki itsekin siihen täysin hurahtanut :) tsemppiä jatkoon! Upeat työt muutenkin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mari! Hiukkasen meinasi vastustaa näiden sukkien valmistuminen, mutta kyllä olen todella tyytyväinen että sain ne tehtyä valmiiksi =) Olen kyllä samaa mieltä siitä että kahden sukan neulominen samaan aikaan on kyllä hyvä keksintö. Nykyisin tulee neulottua melkein kaikki sukat niin ja lapasia myös tulee nyt tehtyä samoin. Ei jää sitten se toinen tekemättä =)
    Neulomisen iloa sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!