keskiviikko 9. syyskuuta 2015

KyJy 2015 haaste suoritettuna!

Saanko esitellä KyJy 2015 haasteen viimeisen työni: French Riviera huivi. Aloitettuna sijalla 13, mutta sai kunnian valmistua haasteen viimeisimpänä. Nyt pitääkin sitten kirjoitella haasteen loppuraportti ja lähettää eteenpäin. Oli mukava haastaa itseään ja yllätin itsenikin sillä että näinkin monta työtä sain valmiiksi jo näin pian. Kuvat kaikista haasteeseen tekemistäni töistä löytyvät listattuna myöskin omassa tekstissään: KyJy 2015 lista.
On ollut myös mukava seurata Facebookin haasteen ryhmässä toisten osallistujien etenemistä ja nähdä toinen toistaan hienompia käsitöitä. Niitä saan toki seurailla vielä jouluun saakka, jolloin kaikkien työs pitäisi sitten olla valmiina.
Ensimmäistä kertaa otin osaa tällaiseen haasteeseen ja kokemuksen perusteella voin sanoa että tällaiseen voisin osallistua toistenkin.

Huivin mallia olin halunnut kokeilla jo jonkin aikaa ja nyt soli sitten sen vuoro. Ajattelin etten tekisi huivista ihan niin suurta kuin ohjeessa, mutta vaikka vähensin leveydestä kolme mallikertaa, niin silti huivista tuli aika suuri.
 Korkeutta huivilla on 62cm ja pituutta yläreunasta mitattuna leveyttä löytyy noin 150cm.
Valitsin langaksi Novitan Huurre langan, jonka löysin lankakätköistäni. Ja mallin tähän Dropsin huiviin löysin jälleen Garnstudion sivuilta ja siihen pääsee tutustumaan vaikka tästä.
 Ajattelin sen langan riittävän, mutta kuinkas kävikään sehän loppuikin kesken, eikä kaupoista enää kyseistä väriä löytynyt. Mikä siis avuksi...
Sitten keksin laittaa Facebookin Lankahamsterit ryhmään kyselyn, josko joltain juuri tätä samaa lankaa vielä löytyisi edes hieman. Ja niinhän kävi, että heti kohta sain vastauksen. Lankaa löytyi kuin löytyikin! Mainio ryhmä tuokin ja kiitokset vielä langan toimittajalle!
Viikon sisällä sainkin kerän postilaatikkoon ja pääsin neulomaan huivin loppuun. Yläreunaan virkkasin vielä piilosilmukoin vahvistuksen, kun ylä reuna rullasi kovin ja tämä tuntuikin auttavan asiaan aika paljon. Lankaa jäikin vielä ihan kivasti, josko siitä neuloisi vielä hieman pienemmän huivin joskus myöhemmin. Mutta se jää nähtäväksi.Nyt kaikki haasteen työt ovatkin sitten valmiina ja paljon muita tekeleitä onkin taas työn alla aloitettuna.
Kuinkas ollakaan kun haasteen aikana oli useampi työ tekeillä samaan aikaan, niin sama näyttää vieläkin jatkuvan.
Mutta toisaalta on ihan hyvä ollakin erilaisia keskeneräisiä erilaisiin tilanteisiin. Toisia kun on parempi tehdä kotona ja on mukavaa kun voi napata jonkin sopivan työn halutessaan mukaan matkallekin ajankuluksi.
Malli: Dropsin French Riviera-huivi
Lanka: Novita Huurre
Puikot: 4,5mm pyöröt
Koko: korkeus 62cm, leveys n. 150cm
Paino:132g
KyJy 2015 nro.13


4 kommenttia:

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!