lauantai 21. helmikuuta 2015

Muurahaisenpolkuja

Ajattelinpa tehdä itselleni lyhyt vartiset sukat, mutta kuinkas sitten kävikään. Kerästä olin jo jotain tehnyt aikapäiviä sitten ja tuumin että hyvin riittää juurikin lyhyempiin varsiin mutta lankaa vain riitti ja riitti. Niinpä sain taas yhdet hyvät sukat, joissa ei taatusti nilkkoja palele. Ehkä seuraavat sukat maltan lopettaa aiemmin.
  Aloitettu taas 16 silmukalla/sukka ja 3,5mm:n bambupyöröpuikoilla. Lisäsin joka toinen kerros reunoihin silmukat(Yhteensä 4 silmukkaa/kerros), kunnes puikoilla oli yhteensä 48 silmukkaa.
Neuloin noin 17 cm ennen kuin aloitin tiimalasikantapään lyhennetyt kerrokset. Sukka on kokoa 38/39. 
Kun kantapään viimeiset pidennetyt kerrokset oli tehty, niin neuloin vielä kerran edes takaisin niin sukka istuu paremmin jalkaani. Siihen kohtaan jäi kyllä pienet reiät, mutta ne sai piiloon viimeistelyvaiheessa. Nostin lisäksi vielä molemmissa reunoissa kaksi ylimääräistä silmukkaa, jotka parilla seuraavalla kerroksella kavensin sitten pois.
  Varteen neuloin muurahaisenpolkunakin tunnettua neuletta, johon ohje löytyy esimerkiksi täältä Arkimamman blogista.
Muurahaisenpolkuja
Tuo mallihan jo itsessään käy joustinneuleesta, mutta jatkoin vielä 1oikein, 1nurin joustinneuleella loppuun. Löysin vielä kätköistä sukkiin sopivat napit kruunaamaan kokonaisuuden.
Malli:Omaa suunnitelmaa ja varressa muurahaisenpolkuneuletta
Lanka:7-veljestä raitalanka
Puikot:3,5mm:n Bambuiset pyöröpuikot
Tämän viikon toisena projektina tyttöni sai mukavan lämpöiset ja pehmoiset tossut. Varressa Novitan Karuselli lankaa. Yksi kerä riitti lähes kahteen varteen ja viimeiselle kahdelle kerrokselle piti ottaa lankaa toisesta kerästä. Puikkoina oli tällä kertaa 5,5mm:n sukkapuikot, kun en ohjeen mukaisia 6mm:n puikkoja heti löytänyt. Jalkaosissa on kaksinkertaista 7-veljestä ja lopullinen koko on juuri passeli noin 34 kokoiseen jalkaan.


Malli:Dropsin tossut
Lanka:Novitan 7-veljestä ja Novitan Karuselli
Puikot:5.5mm
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!