maanantai 16. helmikuuta 2015

Vehnäntähkiä

Löysin youtubesta videon, jolla oli mielenkiintoinen malli. Ja se löytyy tästä linkistä. Videon mallineule oli neulottu tasona joten hieman sitä muokkailemalla se sopi kyllä hyvin pyöröneuleeseenkin ja käy oikein hyvin varteen joustinneuleeksikin.
 Lankana on tälläkertaa oranssi Novitan Nalle aloe vera+jojoba. Luonnossa oikeasti vähemmän punainen ja enenmmän oranssi, kamera hieman vääristää väriä.
 Ja tekniikkana taas kärjestä kaksikerralla. Aloitin jälleen luomalla 16 silmukkaa molempiin sukkiin  ja lisäsin joka toinen kerros molemmissa reunoissa, molemmilla puolilla, kunnes silmukoita oli 62/sukka.
 Kuvio alkaa heti kärkikavennusten jälkeen. Kuviossa on 3 nurjaa kerki kuvion molemmilla puolilla ja itse kuvio koostuu 3 oikein neulotusta silmukasta ja aina välillä nostetaan lanka lenkki, aiempien kerrosten silmukoiden välistä.


  Kantapää kokeilussa tälläkertaa inspiraationa ja ohjaajana oli tästä löytyvä ullaneule.net sivun ohje, sivulta löytyy myös muuta apua kärjestä aloitettuun sukkaan. Ensi alkuun kyllä piti miettiä että mitähän tästä tulee, mutta hyvinhän siinä sitten kävi.
 Sukat ovat mallin jalkaan pari numeroa pienet, joten kanstapää ei tässä kuvassa asetu ihan yhtä kauniisti kuin sopivassa koossa. Lankojen päättelyn jälkeen ompelin vielä kangaskaupasta löytämääni nauhaa napin kera sukanreunaa koristamaan. Nauhassa on teksti: Itse tehty
         
Malli:Omaa suunnittelua, mallia neuleeseen täällä.
Lanka: Novitan nalle aloe vera+jojoba, oranssi
Puikot:2.5mm:n pyöröpuikot
Koko:36
Huiviprojektikin etenee hitaasti mutta varmasti.
Ehkäpä se siitä ennen pitkää valmistuu muiden töiden rinnalla.
1 kommentti:

  1. Kyllä se on ihanaa kun on taito hyppysissä. Kauniita sukkia ja neuleita.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!