tiistai 3. helmikuuta 2015

Apinoita ja lisälämpöä

Nuorimmainen ei ollut vähään aikaan saanut uusia villasukkia ja kun sellaisia sitten pyydettiin niin ei muuta kuin puikot heilumaan. Langoiksi poika valitsi itse vanhemman Novitan 7-veljeksen vanhempaa Nostalgiaa ja luonnon valkoista 7-veikkaa.
Jälleen pääsivät 3,5mm:n  pyöröpuikot käyttöön, mutta tällä kertaa sain aikaan ensimmäiset varresta varpaisiin neulomani sukat. Pitkän yhteisen harkinnan jälkeen sukkiin valikoitui kuvaksi Novitan Lapsen neulotut apinasukat, muuten sukat ovat syntyneet omasta päästä.

Sieltä ne apinaiset jo kurkistelevat
 Aloitukseen tein 48silmukkaa molempiin sukkiin ja sitten neuloin 8 kerrosta 2oikein 2nurin joustinneuletta. Kuvion viimeisellä valkoisellakerroksella kavensin neljä silmukkaa ja neuloin lopuilla jälleen 8 kerrosta joustinta. Joustinneuleen jälkeen Neuloin muutaman kerroksen sileää, ennen kuin aloitin tiimalasikantapään teon. Kun mittaa oli nuorenmiehen jalkaan sopivasti niin tein kärkeen nauhakavennuksen.
Iloinen apina valmiina.


Malli: Kuvio Novitan Lapsen neulotut apinasukat, muuten omasta päästä.
Lanka:Novitan  7-veljestä luonnonvalkea ja Nostalgia
Puikot: 3,5mm:n pyöröpuikot
Pikaprojektina neuloin aiemmin Eskimo-langasta tekemiini lovikkalapasiin jämälangoista vuoren. Kuinkas sitten kävikään vuoresta tuli liian tiukka omaan käteen, mutta eipä kauaakaan kun tytär tuli ja nappasi lapaset omaan käyttöönsä.
Ensin poimin nurjaltapuolen silmukoita ja sitten vain sisälapasen tekoon. Enpä ole ennen vuoria lapasiinneulonut, mutta kerta se ensimmäinen tässäkin asiassa eikä varmastikaan taas viimeinen kerta kun tätä teen. Tuli siistinäköinen ja takuulla lammin lapanen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!