tiistai 23. maaliskuuta 2021

Sukka-Finlandia 2021

 Nyt on ohitse kaikki kisaetapit tämän vuotisessa Sukka-Finlandiassa. Kolmella etapilla oli myös luovasarja mukana ja urakoin näillekin etapeille sukat. Yhteensä lämppärisukat mukaan lukien on tullut neulottua nyt kymmenen paria sukkia.  Jäähdyttelymalli,  Henni Stormin suunnittelema Ruusa, vielä odottelee pääsevänsä puikoille varmaan vielä tässä kevään aikana.Tässäpä vielä kertauksena kuvia kaikista sukkapareista ja näistä kaikistahan löytyy vielä blogista erikseen omat postauksensa.

Nopeus etappien sukat
Täytyy sanoa että hauskaa ja haasteita riitti tänäkin vuonna kisaillessa! Mukana oli pitsiä, palmikkoa, mosaiikkia, kirjoneuletta, pintaneuletta, intarsiaa ja paljon erilaisia kantapäitä. Kantapäät erityisesti meinasivat tuottaa välillä harmaita hiuksia, mutta sinnikkään pähkäilyn( ja ehkä välillä suklaankin) avulla niistäkin selvittiin. Ja mikä voittaja fiilis tulikaan kun sai ne kuitenkin tehtyä, varsinkin viimeisen etapin kahdenvärin kantapää. Ihan huippua oppia uusia asioita. Uusi asia oli myös intarsia suljettuna neuleena. Näin kisaillessa ja yhteisneulonnoissa tulee neulottua sellaisia malleja joihin muuten ehkä epäröisi tarttua. Kisailussa on ollut myös mahtavaa että Ravelryn ryhmässä varsinkin on ollut todella kannustava ja positiivinen ilmapiiri ja apuja ja neuvoja on myös saanut tarvittaessa.
Luovien osuuksien sukat

Luovilla osuuksilla ei tänä vuonna palkintosijoille päästy, mutta koko kisailun kuudennesta sijasta on luvassa lankapalkinto. Tänä vuonna istuin ehkä neulomassa hieman tiiviimmin kuin viimevuonna, mutta yöunia en tänäkään vuonna uhrannut. Ylitin oman tavoitteeni reippaasti edellisvuodesta ja olen kyllä erittäin tyytyväinen tulokseen, vaikka se kilpailu ei tässä olekaan pääasia vaan hauskan pito ja myös uuden oppiminen. Osa sukista on päässyt jo käyttöön ja muutama pari odottaa vielä pääsevänsä matkaan. Tytön prinsessasukkiin vaihdoin kuminauhan satiininauhan tilalle ja täytyy kyllä sanoa että olen erittäin tyytyväinen niihin sukkiin ja niin on myös neitikin. Ja sukat on saatava aina kenkiin kun lähdetään ulos. Myös itsellä on ollut lähes päivittäisessä käyössä neljännen etapin luovat sukat ja nekin ovat kyllä aivan ihanat. Jollaisia ovat toki myös muutkin kisasukat.

Tämän kisamatkan aikana sain kuin sainkin hankittua myös ne 2.00mm:n puikot, jotka tähän asti ovat kokoelmista uupuneet. Vaikka koko pieneni 2.25mm:sta tuohon fingering langoilla niin eron kyllä huomaa käsialassa ja neulomismukavuudessa kun on käsialalle sopivammat puikot.

Suuret kiitokset vielä kaikille kisajärjestäjille ja suunnittelijoille! Mahtavaa että jaksatte järjestää meille neulojille tällaisen tapahtuman! Toivottavasti saadaan nauttia Sukka-Finlandiasta myös ensi vuonna.

Kolmannen etapin sukat.

Neljännen etapin sukat

Kuudennen etapin sukat

sukka-finlandia 2021, kooste
Kaikki sukat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!