tiistai 9. maaliskuuta 2021

Sukka-Finlandia 2021: Etappi 6; Linnan portilla

Sukka-Finlandia 2021, Anna Mäkilä, Linnan portilla, kuudes etappi, kirjoneulesukat, varpaista varteen, tilkkuja ja lankaa
Nyt sen aika vihdoin tuli, viimeisen etapin siis. Uskomattoman nopeasti kyllä aika vierähti tälläkin kertaa kisaillessa. Tämän finaalimatkan Linnan Portilla-sukat oli meille suunnitellut Anna Mäkilä. Pikavilkaisulla sukat vaikuttivat ihan simppeleiltä, mutta lähempi tarkastelu tuotti jälleen pientä jännitystä. Niin kuin on käynyt tässä kisassa aiemminkin. Niistä kuitenkin on selvitty ja eiköhän tälläkin kertaa selvittäisi kunhan vain malttaisi lukea ohjetta tarkkaan.
Ohje julkaistiin viideltä ja ensimmäisenä iltana sain molemmat sukat kantapään alkuun tehtyä, tähän mennessä kaikki oli mennyt aivan hyvin, myös pohjaan, sivun sijasta tulleet, kiilalisäykset. Onneksi en alkanut neulomaan kantapäitä illalla, muuten olisivat kyllä yöunet jääneet nukkumatta. Puoliltaöin siis suuntasin nukkumaan, ajatuksena että aamulla hieman levänneenä saisin sukat kyllä nopsasti valmiiksi. Ja vielä mitä...Kantapää oli kyllä minulle todella haasteellinen ja meinasi aiheuttaa pieniä epätoivon hetkiä kun kantapäätä purin ja aloitin uudestaan ties monettako kertaa.  Toisen purkukerran jälkeen tajusin myös että kantapäähän oli tulossa väärät väritkin, ei siis muuta kuin naureskellen ja itseäni onnitellen terävästä havainnosta(hieman väsymystä havaittavissa =) ) vaihdoin oikeat langat ja jatkoin kokeilua ja purkua. Useamman tunnin kantapäiden kanssa taistelun jälkeen päätin että nyt teen valmiiksi tuli mitä tuli ja niinhän siinä vain kävi että se alkoikin sujumaan ja tuli vielä ihan oikean näköinenkin...huraa!! Ei kun eteenpäin.
Vilkaisu Ravelryn Sukka-Finlandia 2021 ryhmään vilkaisu kertoi muillakin olleen haasteita kantapään teossa, mikä hieman lohduttikin taistelun hetkellä. Kannustavien viestien ja vinkkien avulla moni kuitenkin pääsi kuin pääsikin jatkamaan eteenpäin ja ihania sukkia on kyllä syntynyt eri väriyhdistelmillä. On kyllä mukavaa tällainen leikkimielinen kisailu, jossa neulotaan yhdessä ja Ravelryn ryhmässä on niin kannustava ja positiivinen ilmapiiri ja sieltä saa ja annetaan apua ja neuvoja tarvittaessa vielä nopeastikin. Siellä pääsee myös ihailemaan kisailijoiden ihania sukkia eri värein ja langoin neulottuna.
Takaisin sukan pariin. Varrein päättelyssä käytettiin i-cord reunusta ja se oli minulle uuden opiskelua, eikä ollenkaan ollut niin hankalaa kuin olin joskus ajatellut. Hieman rullaa tuollainen reunus, ainakin näissä sukissa mutta ei se kyllä menoa hidasta yhtään. Mukavat sukat tuli tälläkin kertaa!
Sukkiin otin hieman ohjekokoa 2,25mm pienemmät puikot (2,00mm) sillä aiempien kokemusten perusteella neulon ohuemmilla puikoilla hieman löysempää kun on tottunut neulomaan paksummilla puikoilla. Näin saan paremmin ohjekokoa vastaavat sukat aikaiseksi, näin tuntuu olevan myös kirjoneuleiden kohdalla.
Tälle viimeiselle etapille, oli myös lisätty luovaosuus, joita nyt on tässä kisassa kolme. Kahteen olen saanut myös sukat valmiiksi ja ehkäpä myös tältä etapilta ehdin tehdä sukat ennen kisan päätöstä. 
Kokonaistilastosta selvisi tämän etapin jälkeen että oma henkilökohtainen tavoite on saavutettu ja viimevuoden 40. sija vaihtui kuudenteen sijaan. Huippua! Yöunista ei tämän vuoden kisailussa tinkinyt paljoa, vaan aina puolenyön maissa lopettelin ja aamulla jatkoin. Vaikka välillä meinasikin olla hankalaa jättää sukkia aamuun asti odottamaan. Onpahan ollut taas mukava ollut kisailla ja haastaa itseään, ja ensi vuoden kisailua odotellaan jo innolla!
Malli: Anna Mäkilä: Linnan portilla
Lanka: Drops Fabel ja Adlibris Socki Fine
Puikot: 2,00mm
Koko: Ohjeen S mukaan. Terässä 6 A mallikertaa ja sukan koko n.39-40
Paino: 68g
                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!