keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Sukka-Finlandia 2021: Etappi 4; Luovasarja

Mosaiikkikukkia oli Tiia Niemen nelosetapin sukat, joiden luovaan sarjaan nämä sukat osallistuvat. Täältä näet nopeuskisaetapille neulomat sukkani. Ihastuin kääntövarressa olevaan mosaiikkineuleeseen ja jo sitä neuloessani ajattelin että tällä ohjeella haluan neuloa kyllä toistekin. Luovassa sarjassa ajatus kuitenkin on että sukasta tulee erilainen, mutta kuitenkin sellainen että näkee sen saaneen inspiraation alkuperäisestä kisasukasta. Lisäksi voi olla myös jotain vaatimuksia, esim. kaavion, tai mallikerran käyttö myös luovassa sukassa.
Minun luovansarjan sukkani syntyivät tarpeesta, sillä omiin kenkiini ei raskausajan turvotteluista johtuen mahdu enää paksummasta langasta tehdyt sukat ja varttakin saisi niihin kenkiin olla hieman lisää. Kaivelin siis lankalaatikkoani ja löysin sieltä ihanan liukuvärjätyn Lang Yarnsin  Jawoll magic langan ja sille kaveriksi Dropsin Fabelia ja Opalia.  
Alkuperäiseen ohjeeseen poiketen siis vaihdoin ohueempaan lankaan ja puikkoihin. Näin ollen silmukkamääriä piti tarkastella ja laskeskella uusiksi. Kääntövarteen neuloin ensin muutaman kierroksen ainaoikein neuletta ja varsinaista mosaiikkineuletta muokkasin niin että kukka- ja kuvioosuuden neuloin nurjalla ja mustan sileää, jolloin kuvio nousee hieman koholle pohjaväristä. Joka puolestaan erottuisi kuvattuna paremmin vaaleammasta pohjaväristä, mutta tykkään kyllä tosi paljon tästä värityksestä. Kukkien varret neuloin yksivärisellä Fabelilla ja kukkaan otin mukaan sitten Langin liukuvärjätyn langan, jolla myös kääntövartta ja kärjen mosaiikkineuletta lukuun ottamatta sukka on neulottu. Mustassa langassa on sekaisin Fabelia ja ohutta Opalia, silla pikasilmäyksellä ajattelin niiden olevan samaa, mutta kesken neulonnan toisen kerän sisältä putkahti joskus sinne työntämäni vyöte, joka kertoi langan olevankin Fabelin sijasta Opalia. Käyttö sitten kertoo onko langoissa pesun, venymisen ja nukkaamisen kannalta eroja, mutta en enää osaa sanoa kummassa sukassa on kumpaa lankaa.
Pikkuvalmikoiden paikkaa ja määrää myös muokkasin ja lisäsin taakse keskelle palmikon, joka jatkuu kantapäähän asti, ja jalkapöydältä poistin kaksi palmikkoa. Kantapään halusin tehdä samaa tyyliä noudattaen kuin alkuperäisessäkin, sillä se oli niin kaunis pikku palmikoiden myötäillessä kiilalisäyksiä. Kärjessä on myös neulottu alkuperäisen sukan mosaaiikkineuleella sydäntä muistuttava kuvio ja sukka päättyy leveään nauhakavennukseen. 
Päätin sitten lisätä vielä sukkia koristamaan muutaman heijastavan helmen ja virkkasin kääntövarren alareunaan nirkkoreunan, johon samalla lisäilin helmiä. Lopuksi lisäsin vielä ompelemalla yläreunan tuntumaan kuvion joukkoon muutamia helmiä. 
Nyt on minulla ihanat ja kenkiin sopivat sukat. 
Helmet heijastavat pimeällä.


sukka-finlandia 2021, mosaiikkikukkia, luovasarja, kääntövarsisukka, tilkkuja ja lankaa
Malli: Tiia Niemen Mosaiikkikukista muokattu 
Lanka: Lang Yarns Jawoll Magic Décradé,
Drops Fabel ja Opal
Puikot: 2,50mm ja 2.00mm
Koko: 38-39
Paino: 103g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!