lauantai 13. maaliskuuta 2021

Sukka-Finlandia 2021: Etappi 6; luovasarja

 Pikku prinsessa linnan portilla.

sukka-finlandia 2021, linnan portilla, anna mäkilä, luovasarja, luovaosuus, tilkkujajalankaa, tilkkuja ja lankaa
Kun neuloin neljännen etapin luovan sarjan sukkia, niin pikku neiti tuumasi että kyllähän hänenkin pitää saada omat sukat joissa on helmiä. Niinpä kuudennen etapin luovaan sarjaan pääsinkin sitten suunnittelemaan sellaiset sukat, joissa olisi myös helmiä. Niin ja pitsiä, kimallusta ja satiininauhaa, kera sarjaan vaadittujen ohjeen 1o,+ 1o pystyraitoja sekä Kaavio A:ta käyttäen. Siis oikeat prinsessa sukat!
Pitsiosuuteen hain inpiraatiota mm. Haapsalun Shaalit, pitsien aatelia kirjasta, joka on Siiri Reimannin ja Aime Edasin laatima ihana pitsihuivi teos.  Idean kehittyessä alkoi sitten pitsinen osuus syntymään. Pitsikuvion jälkeen neuloin valkoisella vielä nauhakujan ja nirkkoreunan taitekohtaan.  Ihan viimeisenä virkkasin pitsin alareunaan kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita, joista ulommaiseen lisäsin valkoisia helmiä.
Pitsiosuuden alla on 12 kerrosta 2 oikein 2 nurin joustinneuletta, jonka jälkeen alkaa suora osuus. Välillä kaventelin silmukoita vähemmäksi, jotta sukka istuisi paremmin jalkaan. Hieman kasvunvaraa tein varteen ja jalkaterään, niin menevät sitten hieman pidempään ja mahtuu allekin vaatetta, ilman että sukat kiristävät. Varsista tein sen verran pitkät että tulevat talvikenkien yläreunan yli, niin etteivät helmet paina kengässä. Kantapäänä on ihan perus kantapää, paitsi tälläkertaa kaksivärisenä. Varressa ja jalkaterässä on käytetty Kaavio A: n kaaviota ja kärjen kavennus osiossa on jälleen 1 o + 1 o pystyraitoja.
Loppusilauksena pujottelin yläreunaan vielä satiininauhat kruunaamaan koko kokonaisuuden. Voi toki olla että jossain vaiheessa laitan tilalle kuminauhaa, ihan käytännön kannalta, mutta katsotaan nyt toimiiko näin käytössä hyvin. Pikku neiti oli hvyin iloin saatuaan sukat jalkaansa ja malttoi jopa hetkisen aikaa antaa äidin ottaa kuvia sukista. Sitten tulikin vaatimus että pitäisi vielä saada ainakin sydänsukat ja kettusukat, sillä sellaisia ei vielä ole =)Malli: Luovaversio Anna Mäkilän Linnan portilla sukista
Lanka: Schoeller stahl Fortissima Disco color sekä
Adlibriksen Socki Fine
Puikot: Aloitus 3.00mm, pitsi 2,50mm, varsi 2,00mm
Koko: n.3-vuotiaalle
Paino: 66gEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!