perjantai 6. maaliskuuta 2020

Sukka-Finlandia 2020: Etappi 6, Päivä Provencessa

Viimeisestä kisaetapista paljastui Soile Pyhäniskan suunnittelemat Päivä Provencessa kirjoneule sukat. Kirjoneuleen lisäksi sukissa tutustuttiin virolaiseen Roositud-tekniikkaan, sanottakoon sitä roosimiseksi näin suomalaisittain. Kukkien kuviolanka lisättiin työhön pujottelemalla sitä työn edetessä edestakaisin, eikä sitä näin ollen tarvinnut kuljettaa koko kierrosta mukana. Aivan heti ei tämä tekniikka minun suosikiksi noussut, mutta kyllähän se ihan mukavalta näyttää kun sitä katselee hetkisen. Minulla oli tässä kuviolankana kaksinkertainen Novitan Nalle-lanka, mutta voisi tulla aika kiva myös vaikka jostain vielä paksummasta, miksei vaikka samettilangasta tai satiininauhastakin. Ehkäpä pitää joskus testata tätäkin tekniikkaa lisää. Alkuun myös dominoivan langan järjestys meinasi aiheuttaa päänvaivaa kun ohjeen mukaisesti pohjalanka olisi dominoivalanka. Minulla musta kuitenkin pyrki ensin dominoimaan, mutta vihdoin valkoinen lanka onnistui tehtävässään ja homma alkoi luistamaan paremmin. 
sukka-finlandia, kirjoneulesukat, päivä provencessa, roositud, roosiminen
Minun käsialalla olisin voinut ottaa hieman ohuemmatkin puikot käyttöön jos omaan jalkaan olisin sukkia mielinyt, mutta eipä mitään näillekkin on jo sopivat jalat mietittynä. Kuka ne saa, selviää saajalleen myöhemmin, vielä ennen kesää. Sukat aloitin perjantaina kotona, lauantaina neulottiin autossa ja reissusta käytin vielä osan sunnuntaitakin neulomiseen, ennen kuin pari vihdoin valmistui ja pääsi raportoitavaksi. Loppu reissun sitten rentouduin sukkia ihaillen, seurasta ja lapin kauniista luonnosta nauttien, ihana lomanen. Tokikaan ilman puikkoja en onnistunut olemaan, vaan mukaan oli varattu kaulahuivi projekti, joka ennätti jatkumaan muutaman mallikerran verran ja vielä on monta kertaa toistettavana ennen kuin se on valmis. Siitä lisää myöhemmin ja takaisin kisasukkien pariin.
Sukissa kiilakavennukset oli siirretty jalkapohjaan, jolloin kuvio jatkui mukavasti ilman katkoja. Aiemmin olen tainnut tehdä vain yhdet sukat samalla tekniikalla, mutta vaihtelunvuoksi voisi tehdä sitäkin useammin, varsinkin kun sukka tuntuu istuvan jalkaan aivan yhtähyvin myös niin. 
Nyt on sitten Sukka-Finlandian kisaosuudet hiihdelty maaliin ja tällä viimeisellä etapilla ennätin sijalle 31. Naistenpäivänä on luvassa vielä jäähdyttelymalli, mielenkiinnolla sitä odotellaan.
Kokemuksena tämä Sukka-Finlandia oli minulle ensimmäinen ja tavalla tai toisella varmaan osallistun mukaan myös seuraavalla kerralla. Nyt olisi alkamassa myös sukkakilpailuja englannin kielellä, mutta niihin ei ainakaan toistaiseksi riitä rohkeutta osallistua mukaan, ehkäpä sitten joskus myöhemmin.
Malli: Soile Pyhäniskan Päivä Provencessa
Lanka: Dropsin Fabel ja Novitan Nalle
Puikot 2,5mm:n pyöröt
Koko:n.40

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!