perjantai 2. syyskuuta 2016

Ritarille lakki

Siskoseni lähetti minulle tässä taannoin kuvan ritarilakista ja kyseli josko virkkailisin hänen pojalleen jotain sen suuntaista. Siitä se ajatus sitten lähtikin ja muutama tee, pura ja tee uudelleen hetki tuli tätä tehdessä koettua, mutta lopputuloshan on kuitenkin oikein onnistunut.
dropscotton merino, ritarin lakki, virkattu, virkattu pipo
 Varsinainen lakki osio on virkattu pylväillä ensin sopivan kokoiseksi ja sitten muutama edestakaiskerros alareunaan. Alareunassa virkkasin ensin pylväitä, sitten puolipylväitä ja keskelle kiinteitäsilmukoita ja peilikuvana takaisin, niin niskaan tuli parempaa muotoa. Takareunan pystyosion sisään laitoin hieman vanua vielä täytteeksi, jotta se pysyisi paremmin pystyssä. Kasvojen eteen tulevaan kaitaleeseen virkkasin ensin ympyrät, joista toisesta lähdin jatkamaan kaitaletta, eleventäen molemmissa reunoissa joka toinen kerros pylväillä, kunnes leveys oli mieleinen. Mustat osiot on tosin virkattu kiinteillä silmukoilla.
Lankana minulla oli tässä  harmaa Dropsin Cotton merino ja musta on Dropsin merino extra finea.
Ja mikä tärkeintä, pikkumies oli tyytyväinen uuteen lakkiinsa!

virkattu lakki, virkattu ritarin lakki, pipo,
Malli:kuvan ja omanpään perusteilla pähkäiltyä
Lanka: Drops cotton merino ja merino extra fine
Koukku:3,5mm
Koko:n.52cm
Paino:160g
KyJy2016 työ nro.10

7 kommenttia:

 1. Muutama vuosi sitten ostin lankaa juuri tämäntapaista myssyä varten. Sopivaa ohjetta en vain löytänyt ja niin jäi langat käyttämättä. Myssyn saajakin on kasvanut jo ohi ritari-iän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkin voi tosiaan käydä. Minäkin tuossa jokuaika sitten löysin ihanan pehmoista lankaa, jota olin ostanut esikoisen vauva-aikana että teen jotain. Hmm...esikoinen täytti jokuaika sitten 13v, niinpä langasta syntyi kaveri, herra höpönassu, nuorimmaiselle lapselle =)

   Poista
 2. Siis ihan upee ja mainiosti keksitty lakki! Leukasuojakin oikeasti hyödyllinen kylmällä säällä! IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti =) Varmasti lämmittään mukavasti kylmemmilläkin keleillä. Omat lapset esittivätkin jo että pitäisi saada jotain samanmoista, mutta parrallisena mallina =D

   Poista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!