torstai 31. maaliskuuta 2016

Peipponen

Puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen...No ehkä siihen nähden hiukkasen ajoissa tämä yksilö. Toivottavasti kuitenkin pian lämpenee hieman lisää niin tämäkin vilukissa voi vaihtaa paksumman huivin, hiukkasen kevyempään versioon. Kyllähän siitä merkkejä kovasti jo on kun hanget hiljalleen sulaa ja asfalttikin pilkistekee lupaavasti. Pyöräilykelejä ja auringonpaistetta täällä odotellaankin jo porukalla.Yhtenä JyJy 2016 työnä valmistui Heidi Alanderin suunnittelema Peipponen-huivi ja langaksi päätyi ohuen ohut Dropsin Lace-lanka. Todella pehmeä lanka neuloa ja pitää, sillä lankahan koostuu 70% baby-alpakasta ja 30% mulberrysilkistä. 100 grammaan mahtuu 800 metriä ja tähän huiviin sain sitä kulumaan 41 grammaa, vaikka lisäsin työhön vielä yhden mallikerran lisääkin.
Ehdin jo säikähtää että nyt jäi JyJy haaste minulta kesken, kun muistin että yhden työn piti painaa vähintään 50grammaa. Onneksi vaihtoehtona työn painolle on siihen käytetty lanka metreinä. Ja kun tuo minimi vaatimus on 250metriä/ työ niin sehän täyttyikin sitten komeasti. Niin ja jäi vielä toiseenkin pitsihuiviin lankaa, sillä lanka oli 100 gramman vyyhdillä. Pari pitsihuivin ohjetta tuolla valmiina jo odotteleekin, toisaalta tästä tulisi kaunis Nurmilintukin.
Kerrassaan ihanan kevyt ja pehmeä huivi, joka tuo hieman luksusta arjen keskelle.

Malli: Heidi Alanderin Peipponen
Lanka:Drops Lace
Puikot:3,5mm
Paino:41g
JyJy 2016 nro. 13

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Nea. Näissä pitsihuiveissa on aina hauskaa kuinka neulomus monesti näyttää ihan muodottomalta kasalta ja pingoituksessa tuon kuvion näkee vasta koko komeuessaan ja täytyy sanoa että olen tähän malliin kyllä ihastunut.

   Poista
 2. Aivan ihastuttava huivi. Minullakin olisi samaa lankaa kaapissa. Kolmea eri väriäkin vielä. En ole toistaiseksi uskaltautunut kutomaan muita kuin suorakaiteen mallisia huiveja. Nyt houkuttaisi tämä malli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peipponen on kyllä ihana malli ja ohjekin kyllä selkeästi tehty, ei muuta kuin neulomaan vain =)

   Poista
 3. Voi kun tuli ihana huivi, tuo malli kyllä houkuttelisi minuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivi todellakin on ihana ja pehmoinen =) Ohje oli hyvin tehty, tämä olisi varmasti ihana myös hieman paksummasta langasta tehtynä.

   Poista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!