torstai 25. helmikuuta 2016

Huldan takki

JyJy 2016 haasteeseen halusin sisällyttää neuletakin itselleni, sillä sellaisen neulomisesta on kulunut varmasti jo yli vuosikymmen aikaa. Mallin halusin olevan yksinkertainen, huoleton ja hieman ohuemmalle langalle, joskin jossain mielen sopukoilla kummittelee ajatus paksummasta palmikkoneuleesta. Sen aika on kuitenkin joskus myöhemmin.
Malliksi valitsin Adelheidin suunnitteleman ihanan selkeä linjaisen Huldan takin, jonka ohjeen löysin Ullaneuleen sivuilta. Pintaan tulee eloa aina oikein neulotuista raidoista ja kun langaksi valitsin vielä mustaharmaan Fabel Mouline langan, niin takistahan tuli oikein mukavan eläväpintainen.Ohjeesta poiketen ja pienten kokeiluiden jälkeen valitsin puikoiksi 4mm pyöröpuikot, jotta sain tiheyden lähemmäs mallia ja näin neuleestakin tuli laskeutuvampi. Vielä olisi tosin saanut puikkojen kanssa säätää jos olisin halunnut täsmälleen saman tiheyden kuin ohjeessa.
Seurailin koon M/L ohjetta, mutta olisin saanut varmaan vielä pienemmällä ohjeella, jotta olisin saanut takista itselleni sopivamman kokoisen. Toisaalta tällaisessa mallissa se ei haittaa, eikä koko ole kyllä esteenä käytöllekään, onhan tämä neule ollutkin jo pariin otteeseen päällä. Kertakaikkiaan ihana neule ja ohje, jota oli joutuisa ja mukavaa neuloa.Malli:Huldan takki
Lanka:Drops Fabel Mouline
Puikot:4mm:n pyöröt
Paino:428g
JyJy 2016 nro.91 kommentti:

  1. Ihana, mä tykkäisin. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!