maanantai 12. lokakuuta 2015

Lämpöä syksyyn

  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Tämän postauksen kuviin olen harjoitellut
 vesileiman lisäämistä kuvaan
 ja erittäin hyvän ohjeen löysin NauravaNappi-blogista, jonne pääsee myös tästä linkistä. 
Ohje oli oikein selkeä ja hyvin kuvin havainnollistettu, joten tällainenkin poropeukalo sen avulla onnistui jotain saamaan aikaan. Kiitos Nauravalle Napille ohjeesta. Molemmat ohjelmat olivat minulle aivan uusia, mutta eiköhän ne tässä matkan varrella tule tutummaksi.
                                         
 Tällä kertaa postauksen aiheena on myös jo aiemminkin esiintyneet minionit, kätyrit siis toisin sanoen.  Näistä heppuleista tullaan varmaan vielä blogissani jossain muodossa vielä uudestaankin näkemään postausta.
Idea on jälleen löytynyt Facebookin käsityöryhmistä ja ohje on syntynyt omasta päästä.
Olen aina kuvitellut että silmukoiden jäjentäminen on jotenkin kovin vaikeaa, mutta urheasti päätin sitä kokeilla näiden pikku kavereiden suihin. Ja ihan hyvinhän tuo onnistui, apua toki sain hakemalla ohjeita googlella.

Lankoja näissä on käytetty jos jonkinmoista. On Maijaa, 7-veikkaa, Katian ja Dropsin Baby merinoa ja Lang Yarnsin Touringia. Tosin Maija-langasta neulotut lapaset ennättivät karata maailmalle, ennen kuin ehtivät tulla kuvatksi. Mutta hyvät ja lämpimät kuuluvat olevan.
Silmissä on sitten käytetty Fabelin valkoista ja mustaa, harmaasta en kyllä varmuudella osaa sanoa merkkiä. 

 Yllä olevissa lapasissa on sininen lanka Novitan 7-veljestä. Yhdet lapaset sain vielä tehtyä omista langoista löytyneestä keltaisesta 7-veikka langasta. Mutta mitä sitten kun sinistä lankaa vielä riitti, mutta kaupoista ei keltaista 7-veljestä lankaa tällähetkellä saa. Eri merkeiltä kyllä, mutta en ihan 7-veikkaa vastaavaa löytänyt.
 Kuinka ollakaan ihana ystäväni kuuli ongelmastani ja löysi Eiran langat- kaupasta sopivaa keltaista ja postitti minulle kaksi kerää, ihastuttavan pehmoista Lang Yarnin Touring lankaa ja taas syntyi uusia minion-lapasia. Sitä oli mukava neuloa ja vahvuudeltaan kävi hyvin yhteen 7-veljestä langan kanssa.Lankojen mukana sain myös cubicsin neliskanttiset sukkapuikot ja niillä syntyivätkin sitten tyttö kätyrit. Ensi kertaa pääsin näitä kulmikkaita puikkoja kokeilemaan ja olipahan niillä kyllä mukava neuloa. Voisin kuvitella joskus hankkivan toisetkin, hieman pienemmät samanlaiset. Muut lapaset onkin sitten neulottu pyöröpuikoilla kaksi kerrallaan.                                              
  Huomaa kyllä kumpi tyttölapasista on neulottu ensin, kun kirjoneule on epätasaisempaa, mutta eiköhän se käytössä tassaanu, eikä luonnossa ihan noin paljon näy punainen lanka.
Näille neideille väkersin myös pienet rusetit täydentämään kokonaisuutta ja tulihan niistä kyllä kerrassaan suloiset.
 Lankana näissä lapasissa sitten on haalareissa ja vartalossa Katian Baby merino-lankaa ja silmälasien musta ja suu on tehty sitten Dropsin Baby merinolla. Ihanan pehmeitä lankoja molemmat.
Osa vanttuista pääsee heti käyttöön ja toiset saavat vielä tovin odotella pääsyä uusiin koteihin.
Viimeiset  keltaiset 7-veljestä langasta valmistuneet lapaset
Kaikki Kätyrit yhteiskuvassa.

7 kommenttia:

 1. Todella kivoja tee näitä myyntiin varmasti menee kaupaksi

  VastaaPoista
 2. Ompa hyvän näköisiä Kätyreitä ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Unknown, Sude, Sallius ja ArmiL! Näitä tyyppejä on kyllä hauska tehdä ja aina jokaisesta tulee kuitenkin ihan oman näköisensä kaveri. Nuita teema värejä löytyykin vielä erivahvuisina(Tuli niitäkin sitten hieman hastrattua), joten eiköhän jotain aiheeseen liittyvää tule vielä syksyn mittaan väsäiltyä lisääkin =)

  VastaaPoista
 4. Minions-villasukkia on tullut tehtailtua, mutta toimii näköjään tumppuinakin! Hauskat.

  VastaaPoista
 5. Alunperin ajattelinkin Jenniemi neuloa sukkia, mutta lapasia niistä vain tuli =) Ties vaikka niitä sukkiakin tulisi joskus vielä tehtyä kun lankojakin vielä jäi.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!