maanantai 19. lokakuuta 2015

Maurits-sukat

Siinä se sukka on alkuvaiheessaan, langan pätkät toimittaa silmukkamerkin
tehtävää.

Sukka valmiina, ehkä kokeilen näitä joskus uudestaan eri väreillä.
                                                                                                                                                                                                   Ostin Katian Darling lankaa Kemin Pienestä lankapuodista tuossa aiemmin syksyllä. Se on taas minulle yksi uusi lanka tuttavuus ja mukava sitä olikin neuloa.
Aikani seikkailtua netissä löysin Dropsilta mielenkiintoisen kohtisuoraan neulotun sukka mallin ja sitähän piti sitte päästä kokeilemaan. Ohje kyseisiin sukkiin löytyy täältä.
Tämä on hauska tapa tehdä sukka, mutta minä kun olen todella laista neulomaan minkäänlaista koetilkkua niin sukastahan tuli minulle liian iso.
Neulonta vaiheessa on hankala kokoa sovittaa, kun en vielä silloin tiennyt mikä mikäkin sivu on, ennen kuin aloin sukkaa kokoamaan. No en sitten muutenkaan pitänyt valmiista sukasta, joten purkuunhan se meni.
Tällä tavalla saa mukavasti joustavan sukan ja esimerkiksi unisukkana olisi varmasti ollut mukava käyttää. Mutta ehkä joskus vielä kokeilen tätä tekniikkaa uudelleen erivärisellä langalla, niin ja ehkä sen mallitilkun kera.Uusi yritys ja kaveriksi mustaa Fabelia. Stepanie van der Lindenin kirjasta Säpinää sukkiin löysin mallin nimeltä Maurits, jossa kiipeilee pieniä liskoja edestakaisin. Ei muuta kuin neulomaan molempia jälleen samaan aikaan 2,25mm:n pyöröpuikoilla.
 Alun resorista jätin Baltialaisen palmikon pois ja kärjen kavennukset tein hieman jyrkemmin, jotta terästä ei tule kovin pitkää ja kapeaa. Muuten noudattelin aikalailla ohjetta. Valmiit sukat ovat kokoa n.37.
 Valkoisella pohjalla liskot olisivat tulleet esille paremmin, mutta kyllä tykkään näistäkin vaikka pitääkin hieman tarkemmin katsoa että huomaa sukkien jujun.


Siellä niitä liskoja luikertelee


Liskoja löytyy myös pohjasta ja kantapäästäkin.

Malli:Maurits
Lanka: Katian Darling ja Fabel
Puikot:2,25mm pyöröpuikot
Koko:n.37
Paino:89g

3 kommenttia:

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!