tiistai 4. elokuuta 2015

Siksak -torkkupeitto

Tässä näkyykin hyvin tuo raitojen sekoittuminen.
Ylhäällä menee oikein ja sitten tummempi violetti ja
tummampi harmaa lähtivät sekoilemaan.


Haalittuani Dropsin Paris puuvillalankoja alkoi sitten peiton virkkaus ja sen teko vei kyllä niin mennessään, että muut keskeneräiset työt eivät ole edistyneet kyllä juuri yhtään. Ohjeita siksak-malliin löytyy nettiä selailemalla monia, mutta lopulta päädyin tekemään oman pää mukaan . Näin aina välissä on kahdeksan pylvästä ja ja kuvion yläkärjessä tein samaan kohtaan aina kaksi pylvästä, joiden välissä oli yksi ketjusilmukka. Alakärjessä tein ensin yhden pylvään viimeistä langanvetoa vaille valmiiksi ja hyppäsin yhden(ed.krs:n kavennettujen pylväiden) yli ja tein toisen pylvään ja viimeisellä langankierrolla vedin sen myös kesken olevan pylvään läpi. Näin tuli kavennus, jossa yksi silmukka jäi väliin.
Aloituksen sain tosin tehdä monta kertaa uudestaan ja vähentää leveyttä. Loppujen lopuksi peitolle jäi leveyttä 110cm, mikä tuntui ihan riittävältä.
Puikkosuosituksena oli 5mm, mutta otin käyttöön 6mm:n koukun kun halusin peitosta hieman ilmavamman ja laskeutuvamman. En halunnut raidoista aivan samanlevyisiä ja lopulta päädyin tekemään niin monta kerrosta kuin olin lanka kerää aina sitä väriä ostanut. Toki kun peitto oli jo hyvällä mallilla selvisi että lankoja piti hakea vielä jokunen kerä että varmasti riittää. Alea olikin vielä sopivasti jäljellä ja valitsemiani värejäkin oli vielä jäljellä.
Ostin siis yhteensä 32 kerää lankaa, mikä teki 1,6kg. Kun peittoon kului 1224 grammaa niin lankaa jäi vajaa 300g vielä johonkin muuhunkin käytettäväksi.Peitto valmistui Lauantai-iltana, tai niin ainakin kovasti kuvittelin kunnes Sunnuntai paljasti asian olevan toisin. Nimittäin vasta kuvatessani peittoa, huomasin kuvasta missä oli menty metsään ja ei muuta kuin purku hommiin, kun raitojen leveydet olivatkin matkan varrella muuttuneet suunnitelmastani. No, eihän se varmasti olisi käyttöä haitannut, mutta päätin kuitenkin purkaa virheen kohtaan ja tehdä sen pätkän uudestaan.
 Niinpä torkkupeitto valmistuikin vasta Tiistaina, ja täytyy sanoa että olen siihen kyllä nyt tyytyväinen. Sen alla on mukavan lämmin talvella oleskella ja neuloa vaikka villasukkaa.
Malli: Siksak-torkkupeitto
Lanka: Drops Paris
Koukku:6mm
Koko: 110cm*160cm
Paino: 1224g
Kyjy 2015 nro:12

Tulin hieman myös ommelleeksi tässä viimeviikolla ja muutin pitkän liivihameen äitini pyynnöstä liiviksi, jossa on kaksi taskua. Poistin hihat ratkomalla ja leikkasin sitten hihansuihin muotokaitaleet. Ne ompelin paikoilleen tukikankaan kiinni silityksen jälkeen. Sitten leikkasin helmapalasta vielä taskut molemmille puolille ja ompelin nekin paikoilleen. Helman päärmäys meinasi hieman tuottaa päänvaivaa, mutta kyllä se sekin sitten asettui paremmin ja liivi pääsi käyttöön.2 kommenttia:

  1. Ihana tuo siksakpeitto, tuota pitää jossain vaiheessa kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Virpi. On kyllä joutuisa malli tehdä eikä tarvitse koko ajan ohjetta seurata =)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!