sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Huiveja, huiveja...

Tammikuu toi mukanaan kirpeitä pakkasilmoja ja jos ei tarvitse lähteä mihinkään niin mikäs sen mukavampaa kuin laittaa villasukat jalkaan, ottaa mukava asento ja katsoa mitä lankakerältä syntyy puikkoja heilutellessa.
 Regian luonnonvalkeasta Silk langasta 5mm:n pyöröpuikoilla sitten muodostui Lehmus-huivi, jonka ohje löytyi Ullaneuleen sivuita. Lanka sisältää villaa, polyamidia ja silkkiä ja varmasti lämmittää mukavasti. Lanka oli todella miellyttävä ja pehmeä neuloa ja malliin tutustumisen jälkeen huivi valmistui nopeasti parissa illassa.

Malli:Lehmus
Puikot:5mm:n pyöröpuikot
Lanka:Regia Silk
 Sitten puikoille pääsi Regian Fluormania lanka ja mallina jälleen tuttu Revontuli-huivi, myöskin Ullaneuleen sivuilta löydettynä. Ja kun malli on niin mukava neuloa ja saa eri langoilla aivan erinäköistä niin uusi huivi pyrkii syntymään ennen kuin edellistä edes ehtii pingottaa.
  Varastojen kätkoistä löytyi muutama kerä Novitan Polku nimistä lankaa. Ja näyttäisi että tuokin lanka sopii ihan hyvin Revontuli malliin.
 
Valmis huivi ja seuraava tulossa


 
Laaduntarkkailija työssään.

Tänään on ollut hyvä ilma ja nuorimpien muksujen ja koirien kera innostuimmekin lähtemään metsään hieman seikkailemaan. Hieno polku saatiin aikaiseksi vaikka lunta olikin aika paljon. Siinä tarpomisen lomassa sain kuvattua valmiista ja viimeistellystä huivistakin kuvia.

Malli:Revontuli
Puikot: 4mm:n pyöröpuikoit
Lanka:Regia Fluormania


Ja päätös jonka mukaan teen yhdentyön valmiiksi ennen uutta, tuli sitten lähes vahingoissa pyörrettyä. Netissä pyöriessä olen törmännyt ihaniin muhkeisiin torkkupeittoihin ja siitä se ajatus sitten lähti. 12mm:n pyöröpuikot ja ohutta fleeceä, leikattuna noin 3cm:n suikaleeksi. Neuleeksi päätyi muutaman purkamisen jälkeen patentti neule, vaikkei se ihan siltä ehkä näytäkään, mutta pinta miellyttää omaa silmää. Silmukoita loin aluksi reilun 70, mutta parin kokeilun jälkeen ne vähenivät 50 ja siltikin on sopivan levyinen.
  Paksujen puikkojen ja raskaan neuleen välissä on mukava välillä tehdä ohutta ja kevyttä, joten kyllä se Polku-langan huivikin jossain välissä valmistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!