keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Raitasukkasia

 

Heippa, tässä onkin vierähtänyt jo kohta kolmisen kuukautta kun olen viimeksi tänne blogin puolelle mitään kirjoitellut. Mielessä ollut monesti, mutta arjen kiireet ja joulun aika ovat saaneet sen aikaan että blogi on hetkeksi hiljentynyt. Käsityö rintamalla on kuitenkin tasaiseen tahtiin valmistunut aina jotain ja tässä alkuun jo syksyllä valmistuneita raitalanka sukkia, loppu jämistä syntyi vielä nukelle ihana pipo. Sukkia tuli kolmea kokoa niin löytyy monen kokoiseen jalkaan taas lisää lämmikettä. 
 Pienet perussukat on aloitettu varpaista päin ja oikein hyvä kantapään ohje löytyi Käsityökekkeri- blogista täältä. Aloitin sukat 16 silmukalla ja lisäsin molemmissa reunoissa silmukat( yhteensä 4s/krs) joka toinen kerros, kunnes silmukoita oli yhteensä 40. Varsi on  12 cm pitkä ja 2oikein 2 nurin neulosta.
Olga sukkiin löytyy haulla ohje monesta paikkaa, esimerkiksi arkimamman blogista täältä. Soveltelin hieman ohjeita ja kantapääksi tein sen tavallisen vahvistetun peruskantapään. 
Valepalmikkosukat on myös aloitettu varpaista käsin 20 silmukalla ja lisätty silmukoita, kunnes jalkapöydän puolella on 27 silmukkaa ja alapuolella 26 silmukkaa. Levennysten jälkeen jalkapöydän päällä alkaa valepalmikko neule, joka jatkuu aina ylös asti. Valepalmikkoonkin löytyy hakemalla ohjeita monen moisia. Kantapäässä on noudatettu Käsityokekkereiden hyvää ohjetta. Varren takareunassa on 2 oikein, 2 nurin joustin ja aivan sukan suussa on vielä 10 kerrosta 1 oikein, 1 nurin neulosta.
Malli: Perus-, Olga-, Valepalmikkosukat
Lanka: Novita raitalanka (846)
Puikot: 3,25mm
Koot: 31/32, 36,41-42
Menekki:64g, 103g, 110g
Kahdesta 15o gramman raitalanka kerästä jäi jäljelle vielä pieni nöttönen ja siitä syntyi nukelle vielä pieni pipo kylmillä ilmoilla lämmittämään ja iloisesta ilmeestä päätellen hän oli tyytyväinen saadessaan juuri itselleen sopivan pipon.  Pipon aloitin tekemään ylhäältä keskeltä kahdeksalla silmukalla ja lisäsin ensin joka kerros 8 silmukkaa tasavälein ja sittenmmin joka toinen ja joka kolmas kerros. Takana istuvuuden paranemiseksi on kaksi lyhennettyä kerrosta ja reunassa neljä kerrosta yksi oikein, yksi nurin joustin. Nauhoina icord nyörit ja samalla tekniikalla vielä päälle pieni lenkki koristeeksi. Eteen vielä sydän nappi ja pipo oli valmis käyttöön.

Malli: Oma
Puikot: 3,25mm
Lanka: Novita Raita (846)
Paino: 18g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!