tiistai 31. tammikuuta 2023

Hailuodon paita

 Luotolaisen tekoa olen miettinyt jo pidemmän aikaa ja kun mies halusi islantilaisia ohuemman puseron, jota voisi myös pitää ja pestä, mielellään koneessa, tarvittaessa. Niinpä ohjetta etsiessä törmäsin Novitan Hailuodon paitaan, joka oli tehty Nalle-langalle. Siis suunta lankaostoksille ja langat koriin. Äkkiä takaisin kotiin ja pääsin aloittelemaan Hailuotolaista perinneneuletta mukailevaa ohjetta

 Hieman puuduttavalta tuntui vartalo-osaa neuloa, mutta kun välillä otti toisen sivuprojektin työn alle, niin jaksoi kohta taas jatkaa. Kainaloihin päästyä alkoikin sitten tapahtumaan enemmän ja neulominen vaati hieman enemmän keskittymistä. Haastavin osio oli ehdottomasti olkapäiden virkkaus, mutta kun alkuun pääsi niin sekin sujui sitten ihan mukavasti. Aiemmin en ole tainnut hihojakaan tehdä näin että silmukat poimitaan kädentieltä ja lähdetään siitä neulomaan. Hihan kavennukset olivat myös minulle uudenlaiset ja niinpä mielenkiinto hihojen neulomisessa pysyi aika hyvin yllä. Niiden neulominen kun tuntuu jostain syystä muuten aina niin pitkältä. 


Paita on kyllä ollut tykätty ja päivittäisesssä käytössä, aavistuksen nukkaantumista näkyy, mutta ei mitenkään haittaavasti. Ja yleensähän neuleet tuppaavat hieman nukkaantumaan , ainakin alkuun, käytössä. Nukkahan on kuitenkin poistettavissa jos häiritsee käyttöä ja taas mennään eteenpäin hieman siistimmän näköisenä. Oli kyllä hauska projekti ja huomasin jälleen oppineeni monta uutta asiaa neulerintamalla.

Malli: Hailuodon paita, Novita
Lanka: Novita Nalle (043) vaalea harmaa
Koko: L
Puikot: 2,50mm ja 3,50mm
Paino: 650g
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!