sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Siiveniskuja

Kun joulukiireistä oli selvitty, pääsin vihdoin aloittamaan elämäni ensimmäisen islantilaisen villapaidan neulomisen. Léttlopi-langat oli tilattu jo Marraskuun 2021 lopulla Black Friday tarjouksesta ja odotelleet että pääsisivät puikoille. Aivan ohjeen mukaiset sävyt ei tulleet, vaan hyvät värit sittenkin.
 Ensimmäiseksi malliksi valikoitui Lankavan ohje Siiveniskuja, koossa xxl. Se on ilmainen malli ja se löytyy lankavan ilmaisesta tuotekuvastosta 2021-2022. Sen voi tilata Lankavan sivuilta. 
Kerrankin maltoin tehdä pikaisen mallitilkun, josta totesin että kyllä se sinnepäin menee ja ei muuta kuin työn kimppuun. Alunperinkin olimme miehen kanssa tuumineet että paidan sijasta neuloisinkin villatakin vetoketjulla ja lisäsin 5 silmukkaa (2nurin, 1oikein, 2nurin) eteen keskelle steekkausta ja veroketjun ompelua varten. Takki valmistui aika joutuisasti, vaikkakin hihojen neulominen tuntui kestävän ikuisuuden. Jännittävin paikka oli taas steekkaus ja vetoketjun laitto. Nehän sujuivatkin tällä kertaa jopa yllättävänkin helposti, eikä ärräpäitäkään tainnut siinä touhussa kovin montaa karata.
Mies on kyllä tykännyt takistaan ja se on ollut lähes päivittäisessä käytössä valmistumisestaan asti ja tuntuu vain paranevan käytön mukaan. Hieman kaula-aukko on venynyt suuremmaksi, mutta kun alla pitää vaikka kauluria tarvittaessa niin ei pääse kaulakaan sitten paleltumaan. Kyllä näin ensimmäisen islantilaisen jälkeen uskoisin kyllä ymmärtäväni kuinka tämä villitys voi viedä mennessään.
Seuraava malli ja lankavaihtoehdot eri väriyhdistelmineen pyörivät jo ajatuksissa.
Malli: Siiveniskuja
Lanka: Istex Léttlopi
Puikot: 3,50mm ja 4,50mm
Koko: XXL
Paino: 699g

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!