maanantai 7. helmikuuta 2022

Aikuisen kauluri

Mies vihjaili että olisi tarvetta kaulurille. Minä otin tietysti ilomielellä vihjeen vastaan. Sopivat langat ja väritkin löytyivät lankalaatikosta. Tällä kertaa en neulonutkaan oman Myrsky-kaulurin ohjeella vaan halusin tehdä sileän alaosan joustinneuleen sijaan.

Aloitin siis luomalla 3,5mm:n puikoille 100 silmukkaa ja aloitin neulomaan kaulaosaan 2 oikein, 2 nurin joustinneuletta 15cm. Sen jälkeen jaoin silmukat neljään osaan ja aina niiden vaihtokohtiin neuloin lisäys, 1 oikein, lisäys. Lisäysten välissä sileää. Näin jatkoin 9,5cm ja neuloin vielä 4 kerrosta helmineuletta eli 1.krs: 1 oikein, 1 nurin 2.krs: 1nurin, 1 oikein, 3.krs: kuin 1.krs, 4.krs: kuin 2 krs. Sitten päättelin silmukat löyhästi ja silmukoin pienen sydämen alareunaan merkiksi, jos haluaa vaikka käyttää kauluria aina samoin päin. Tosin se on yhtä leveä joka reunaltaan, joten sinänsä sitä voi pitää miten,päin haluaa.
Oli ihan mukavan joutuisa väliprojekti ja hyvin kauluri onkin käytössä jo lämmittänyt. Pitäisi neuloa itsellekin jonkinlainen kauluri, se voisi välillä olla käytännöllisempikin kuin huivi, mitä olen tottunut käyttämään. Laitetaanpas ylös mahdollisten tarpeellisten neulomusten listalle.

Malli: oma
Lanka: Drops Merino Extra Fine
Puikot: 3,50mm
Paino: 105g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!