maanantai 8. heinäkuuta 2019

Seeprasukkia

Aina toisinaan raitalangat tuottavat pettymyksen värityksen tai raidoituksen suhteen, mutta tämä oli kyllä ihana raitalanka Novitalla jokunen vuosi sitten ja sitä aikani pihisteltyä päätin pyöräyttää niistä sukat. Ensin tekaisin lyhytvartiset sukat omasta päästä kesäisempään käyttöön, niistä tulikin aika mukavat.
Monisävy-/raitalangoilla on mukava neuloa kun raitoja tai kuvioita syntyy kuin itsestään jo yhdellä langalla ja kun lisää toisen langan niin tulos on heti jo ihan erilainen. Itse tykkään monesti neuloa tällaisista langoista hieman parittomia kun en kohdista raitoja, mutta toisinaan on mukava taas kohdistaa värit ihan tarkoituksella.


Sitten muistin että jossain olin nähnyt tästä langasta tehtynä myös ohjeet seeprasukkiin.  Ohje  löytyikin Ravelrystä. Se on Niina Laitisen suunnittelema malli ja sen voit löytää täältä. Nämä olivat kaikessa ihanuudessaan mukavat tehdä ja kertakaikkisen mielekkäät sukat. Niinan ohjeilla olen tehnyt jo lukuisia sukkia ja varmasti teen vielä monia pareja lisää.
 Niinan lukuisista selkeistä ohjeista löytyy varmasti jokaiselle mielekkäitä sukkia ja malleja hän suunnittelee jatkuvasti lisää, useasti vuodessa on myös yhteisneulontoja, esimerkiksi on ollut äitienpäivä-, isänpäivä- ja ystävänpäiväsukkia, joihin on tullut pieni pätkä ohjetta aina kerran päivässä kunnes sukat ovat valmiit. Suosittelen kokeilemaan joskus sellaista yhteisneulontaakin.


seeprasukat, 7-veljestä, Novita, Niina Laitinen
Malli: Niina Laitisen Seeprasukat
Lanka: Novita 7-veljestä
Puikot: 3,5mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!