keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Unisieppareita

Unisieppari valmistuu hiljalleen.


 Olen jo pitkään halunnut kokeilla unisiepparin tekoa ja nyt sitten sain sellaisen valmiiksi, tai no oikeastaan niitä valmistuikin heti kaksi. Ja lisääkin pitäisi tehdä.
Googlettamalla löytyy jos jonkinmoista unisiepparia ja ohjetta. Blogeista Käsin luotua ja Karvoja kaupanpäälle, löysin hieman ohjeita unisieparin valmistukseen, joiden avulla pääsin alkuun omien siepparieni kanssa. Käsin luotua-blogissa on kerrottu myös unisiepparin syntyperää ja taustoja. Wikipedia kertoo myös unisieppareiden tarinaa.


Unisieppareitahan voi valmistaa lähes mistä materiaalista vain ja juuri sellaisen kun itse haluaa.Minulla lähtökohdan määräsivät kauniin turkoosit sulat, jotka pääsiäisen tienoilla tulin ostaneeksi. Sattumalta lankalaatikosta löytyi myös turkoosia lankaa, helmet ja
tiu´utkin löytyivät valmiiksi jo kotoa.


Sitten piti miettiä että mistä ympyrän kehikon tekisin ja rautalankaa suunnittelin, kunnes löysin Kärkkäiseltä valmiita metalliympyröitä. Ostin sitten kaksi erikokoista ja ohi kulkiessa niitä täytynee varmaan käydä vielä jokunen hakemassa lisääkin, tai sitten taiteilen seuraaviin kehikon jostain muusta.
Ensin kiersin renkaan ympärille tiukasti lankaa, jonka jälkeen pujottelin lankaverkon keskelle. Keskikohdan lähelle kiinnitin vielä helmen. Höyhenissä oli jo valmiina metallilangat, joilla kiinnitin  tiu´ut ja höyhenet kehikkoon letitettyihin pätkiin. Vimeiseksi letitin vielä kiinnitys lenkin ja senkin juureen liitin vielä muutana tiu´un.
Kun tarvikkeita vielä jäi niin tekaisin toisenkin unisiepparin tyttäreni iloksi.

         1 kommentti:

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!