keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Taimitarhan kukkasukatIhana sukkamalli Niina Laitiselta jälleen kerran. Nämä sukat halusin ehdottomasti neuloa ja lankojakin löytyi sopivasti lankakätköistäni. Monta mutkaa tuli kuitenkin vastaan näiden sukkien teossa. Missään nimessä vika ei ollut ohjeessa vaan omassa hajamielisyydessä.
Ohjeet olivat selkeät (ne löydät Ravelrystä täältä) ja Niina Laitinen oli vielä laatinut oman ohjeensa kolmelle eri pohjeleveydellekin. Hieno juttu!, tuumasin itsekseni ja aloitin innoissani neulomaan resoria kolmosen puikoilla ja suurimmalla ohjeella.
 Sittenpäs totesin että tuleekin hiukkasen liian suuret ja purin työn. Aloitin uudestaan samalla silmukkamäärällä, mutta tälläkertaa 2.75mm:n puikoilla ja hyvä tuli. Tästäpä innostuneena sukat etenivätkin joutuisasti, jopa niin joutuisasti että yhdestä kukka kuviosta on jäänyt epähuomiossa yksi rivi välistä. Eipäs tuo mitään haittaa, hyvältä näyttää noinkin.


Kantapään kohdälla jo hiukkasen ihmettelin silmukkamääriä, mutta neuloin kantapään ohjeen mukaan jolloin päälle jäi enemmän silmukoita. Hmmph...hajamielinen kun olin niin unohdin asian ja jatkoin terän neulomista.
Tv:tä katsellen neuloin kärkikavennuksia ja totesin yhtäkkiä että näin kavennettuna sukka menee kyllä koon 39 sijasta 45 jalkaan. Siis mitä ihmettä....Ei muuta kuin tarkastelemaan lähemmin asiaa.
Niinhän siinä sitten oli käynyt että olin kyllä aloittanut suuren koon kaavion mukaan, mutta sujuvasti sitten hypännyt seurailemaan pienintä kaaviota, sen kummemmin silmukoita laskematta. Pohjekavennuksethan näin ollen olivat jääneet väliin. Mielenkiintoista että mallikuvio kuitenkin täsmäsi uuteenkin silmukkamäärääni.
Purin terän kavennukset siis pois ja hetken sovittelun jälkeen totesin, ettei sukkia tarvitsekaan sen enempää purkaa kun istuvat ihan hyvin jalkaan. Kiitos ohjetta pienemmän puikkokoon ja terän kavennuksia jyrkentämällä sain lopulta sukista myös sopivamman kokoiset.  Näin sitä kuitenkin voi käydä vaikka sukkia on tullut vuosien saatossa tullut neulottua aika monet. Lopulta sukat kuitenkin valmistuivat ja pääsivät ajoissa syntymäpäivälahjapakettiin. Ja saajakin oli oikein tyytyväinen uusiin kukkasukkiinsa.
Malli: Taimitarhan kukkasukat
Lanka:Novita Nalle
Puikot:2.75mm
Paino:196g
                     5 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, ihanat värit olet valinnut näihin :)
  Neuloessa kyllä välillä sattuu ja tapahtuu, onneksi lopputulos on pääasia ;)

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat, ihanat värit olet valinnut näihin :)
  Neuloessa kyllä välillä sattuu ja tapahtuu, onneksi lopputulos on pääasia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia =) Onhan se kyllä niin ettei aina suju ihan suunnitellusti ja monesti ohjeita tulee hieman sovellettua muutenkin käyttöön sopivaksi. Mutta hyväthän näistäkin lopulta tuli =)

   Poista
 3. Sievät sukat ja ihanat väriyhdistelmät :)
  Näitä Niina Laitisen kirjoneulesukkia en olekaan vielä tehnyt, mutta muita malleja on kyllä tullut kokeiltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinalla on kyllä ihania malleja ja ohjeetkin on niin hyvin tehty että niitä on kyllä helppo lukea ja seurata =)

   Poista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!