torstai 21. huhtikuuta 2016

Virkattu torkkupeitto

Postauksen väli venyi nyt hiukasen tavanomaista pidemmäksi, kiitos jo hyvin edenneen keittiörempan. Kyllä se vielä ennen juhannusta on valmis...toivotaan että se olisi sitä oikeasti jo ensi kuussa, saisi kaikki tavarat takaisin omille paikoilleen sen sijaan että niitä pitää metsästää ympäri asuntoa. Kaapit ovat paikoillaan ja hellakin toimii, ettei tässä nyt sen puoleen mitään kiirusta ole. Hiljaa hyvä tulee.
Mutta asiaan siis, tällä kertaa esittely vuoron saa uusin torkkupeittoni. Tai eihän se minulle jäänyt, kun esikoinen sen omakseen halusi. Tarvittaessa toki sen alla mahtuu katselemaan elokuvia vaikka koko sisarusparvi, kokoakin sillä on 180x145cm.
 Alkuvuodesta mieheni ja tyttäreni toivat kauppareissultaan viisi kerää Novitan Metso-lankaa. Tiesivät sellaisen yllätyksen piristävän mieltäni ja oikeassahan siinä olivat. Aikani keriä pyöriteltyäni kaivoin eislle 6 mm:n koukun ja aloin katsomaan mitä keristä syntyisi. Alkuun pitkä ketjusilmukoita ja sitten pylväitä ja pylväitä ja vielä kerran pylväitä. Ihanan nopeasti edistyvä työ, jonka yksinkertaisessa pinnassa langan värit tulevat paremmin esille.
No kappas vain, langathan loppuivat kesken ennen kuin peitto oli mielestään kasvanut tarpeeksi suureksi ja kauppareissulla hyppäsi koriin toiset viisi kerää. Vihdoinkin peitto saisi kasvaa isoksi. Pylväistä koostuva kappale kääntyi poikittain ja päätyihin sekä reunoihin parin pylvään ja ketjusilmukoiden muodostamia reikäkerroksia pylväskerrosten kanssa vuorotellen.Hieman hankalaa kuvattavaa tämä lanka kyllä oli ja lähinnä oikeaa väriä on alin kuva. 
Näin JyJy 2016 haastekin vain lähestyy loppuaan sillä kaikki työt ovat nyt valmiina, viimeinen vielä odottelee kuvaus vuoroaan. Jotta haasteet eivät siihen päättyisi niin lähdin mukaan Mandala madness CAL 2016- virkkausprojektiin, siitä lisää myöhemmin.
Malli: oma
Lnaka: Novita Metso
Koukku: 6mm
Koko:180x145cm
Paino:1010g
JyJy 2016 nro.17

4 kommenttia:

  1. Sievä peitto ja ihanan värinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Virpi. Langassa oli kyllä mielenkiintoinen ja kaunis väritys ja pääsee oikeastaan tuossa keskiosassa parhaiten esille.

      Poista

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!