perjantai 12. helmikuuta 2016

Valentine´s KAL- ystävänpäiväsukat

Tammikuun alussa huomasin ilmottautuvani mukaan Pirjo Iivosen suunnittelemien ystävänpäiväsukkien tekoon. Sukkiin julkaistiin Facebookissa 6.tammikuuta lähtien pieni pätkä ohjetta. Se ilmestyi kolme kertaa viikossa ja sukat tulisivat olemaan valmiit ystävänäpäivään mennessä. Tapahtuma kulki nimellä Valentine´s KAL-ystävänpäiväsukat ja ohje oli mukava neuloa, kiitos Pirjolle vielä ohjeesta.
Varren neuloin 4 mm:n puikoilla, jotta saisin siitä jalkaani sopivamman ja terä osassa vaihdoin 3,5mm:n puikkoihin. No, eihän näistä kyllä minulle sitten sukkia tullutkaan, sillä miettiessäni toisen sydän kuvion väriä mieheni tuumasi, ettei hänellä ole pitkiä villasukkia.
Noh, tässäpä ne sitten tulevat,  tuumasin ja vaaleansininen lanka ei muuttunutkaan tällä kertaa pinkiksi. Osana ystävänpäivä/hääpäivälahjaa mieheni sai sitten uudet, komeat ja jalkaan täydellisesti sopivat villasukat.
Ohjeesta poiketen neuloin sukkiin tiimalasikantapään sijasta vahvistetun kantapään ja kaventelin sitten kiilakavennuksia aina kun se sattui kuvioon sopimaan. Lankaa näihin kului yhteensä 228grammaa ja koko on noin 42/43.

Malli:Ystävänpäiväsukat,
suunnittelija Pirjo Iivonen
Lanka:Novita 7-veljestä
Puikot:4mm ja 3,5mm pyöröpuikot
Paino:228g
Koko:42/43
JyJy 2016 nro.11
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!