sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Virkkausta ja ompelua

Tänään valmistui afrikankukista koottu laukku, jonka aloituksesta aiemmin blogissani mainitsinkin. Hyvä ohje kukkaan löytyy esimerkiksi täältä. Lankoina on Novitan musta puuvilla-bambu lanka ja pinkki + vihertävä Rico Desing essentials cotton. Virkkuukoukun koko on 3.
  Lähdin liikkeelle kukkien virkkaamisesta ja kun niitä alkoi olla kasassa hyvänkokoinen pino, sommittelin niistä sopivan laukun malli. Silloin virkattuna oli 27 kukkaa ja laukkuun meni 26, joten yksi ylimääräinen jäi odottamaan omaa projektiaan.
Ylimmäiset kolme riviä on laukun toinen puoli ja neljäs rivi on pohja. Kolme alinta on sitten toinen puoli ja alimman rivin reunimmaiset kukat tulevat sivuun.
Toisen  ja seitsemännen rivin reunimmaisen kukan merkityt sivut täytyi omella yhteiselle sivulle, jotta sain laukun kasaan. Muuten laukun kokoaminen on varsin helppoa.

Yläreunan vaaleanpunaiset kukat ompelin laskokselle, niin sain laukulle mieleisemmän muodon. Olkahihnan virkkasin kiinteillä silmukoilla, 10 silmukkaa/kerros. Viimeiseksi virkkasin molempiin reunoihin piilosilmukkaketjun, hieman hihnan venymistä hillitsemään.   
Yläreunaan virkkasin kiinteitäsilmukoita ja pylväitä, jotta sain reunan suoremmaksi. Virkkasin myös kaksi 28cm:n pituista kaitaletta (4 kerrosta kiinteitä silmukoita) vetoketjun ompelua varten valmiiksi.
Valmiilla laukulla levein kohta on 34cm, pohja noin 25cm ja yläreuna 28cm, hihnalla on mittaa 60cm.
 Päällipuolen kasaamisen jälkeen oli vuorin valmistuksen aika. Leikkasin 35x59cm kokoisen palan ja hetken pohdittuani leikkasin myös taskuun sopivat palat. Valmiilla taskulla on kokoa 20x16cm.
Taskun kiinnityksen jälkeen ompelin vuorin sivut ja alareuna sai muotoa kulmiin.
Kun vuori oli valmis niin oli laukun kokoamisen vuoro vetoketjujen kiinnityksen jälkeen vielä viimeinen höyrytys ja laukku on valmiina ensi kesään.


Taskun kiinnitys vuoriin.

Vuorin muotoilua laukkuun sopivaksi.
Kulmat ompelin vielä kiinni reunoistaan kiinni vuoriin.

Tasku valmiissa kassissa.

Laukun ilme vaihtuu kääntämällä toisen puolen esiin,
jolloin värit ovat kyllä samat, mutta vastakkaisessa järjestyksessä.

Malli: Omaa suunnittelua ja afrikankukkia
Lanka: Novita puuvilla-bambu ja Rico desing Essentials cotton
Koukku: 3mm
Koko:Ylhäältä n. 28cm,
keskeltä n. 34cm, alhaalta n. 25cm

Pikatikkinä syntyi vielä neidille uusi kevät pipo.

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!