sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kesähattu

Kyllä se kesä sieltä varmasti tulee, vaikka onkin nyt ollut niin pilvistä ja harmaata. Tähän kovasti uskoen virkkasin Kippovalimo Böökiltä ostamastani Dropsin Bomull-Lin langasta kesäisen hatun. Ohje hattuun löytyy Garnstudion sivuilta täältä.
Langassa on 53% puuvillaa ja 47% pellavaa. Langalle suositellaan 5,5mm:n puikkoja mutta virkkasin kolmosen lempikoukullani, jotta lakista tulisi hieman ryhdikkäämpi. Lankaa kului lähes kolme kerää. Pellavasta huolimatta lanka ei ole liian jäykkää vaan sopivan mukavaa virkattavaa ja työ sujui nopeasti.
  Ohjetta maltoin noudattaa lierin 6.kerrokseen, jonka jälkeen eksyin omille teilleni ja lisäsin vielä kahdella kerroksella tasavälein 8ks/krs. Sitten virkkailin vielä muutaman kerroksen lisäilemättä kunnes lieri oli mieleisen kokoinen.
 Koristeeksi reunaan virkkasin kaksi kiinteää silmukkaa ja kolmannen kohdalla koukkasin langan kaksi kerrosta alempaa, tätä toistaen kierros loppuun. Lierin reunan vahvistamiseksi vielä kerros piilosilmukoita ja hattu on valmis.  
  Koska ohjeen kukka ei ihan heti miellyttänyt ja muistin nähneeni jossain nappiin virkatun kukan, päätin kokeilla sellaista. Pikaisella googlettamiselle päädyin Suden idealoota blogiin. Sieltä löysin malli kuvan ja sitä apuna käyttäen virkkailin hattuuni kukkasen.
  Ensimmäisellä kierroksella tein lankalenkkien väliin 6 ketjusilmukkaa, toisella kierroksella kjs lenkkeihin 1ks, 7p, 1ks. Kolmaskierros vielä kaariin kiinteitä silmukoita. Taakse ompelin rintaneulan pohjan, jotta kukkaa voi siirtää tai jättää kokonaan poiskin mielen mukaan.

Valmis nappikukka.

Rintaneulan pohja kukan takana, joten kukka on irroitettavissa.      
                           

Tyttäreni pääsi tälläkertaa malliksi.
Malli: Dropsin virkattu lierihattu
Lanka:Drops Bomull-Lin
Koukku:3mm


2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!