perjantai 29. heinäkuuta 2022

Nallen taikaa

 


Kesäiset piirakkasukat
Sukat on neulottu ylhäältä alas ja alussa loin 54 silmukkaa 2.75mm puikoille. Varsi on muuten 1 oikein 1 nurin joustinta, mutta etureunassa nostin joka toisella kerroksella oikean silmukan neulomatta ja nurjan neuloin nurin. Näin sain resorissa takareunaa hieman korkeammaksi ja ajattelisin että sukka on niin helpompi vetää jalkaan ja pysyy ehkä hieman paremmin jalassakin. 
Siitä onkin pitkä aika kun olen viimeksi neulonut piirakka sukkaa ja ohjeeseen tarvinkin hieman muistutusta ja ohjeita löytyykin monenmoisia hakemalla niiä netistä ja niistä soveltaen neuloin sitten omani. Ohjehan on todella helppoa oppia ulkoa ja sitä ei siis tarvitse alkua pidemmälle katsoa ja neulominen sujuu joutuisasti. Kantapää on vahvistettu, tavallinen ja reunasta löytyy 18 reunasilmukkaa ennen kantapään kavennuksia, päättelynä leveä nauhakavennus.
Malli: Omaas ovellusta piirakkasukan ohjeista
Lanka: Novita Nalle Taika 807
Puikot: 2,75mm
Koko: 37/38
Paino:52g

Kaupunkilangan tennarisukat 

Halusinpas neuloa itselleni toisetkin kesäsukat, tästä Nallen ihanasta langasta. Näihin sukkiin käytetyt kaksi kerää olen saanut pari vuotta taaksepäin syntymäpäivä lahjaksi ja nyt oli niiden vuoro syntyä sitten sukiksi. Tällä kertaa löysin sukkiin ohjeen Kaupunkilangan sivuilta täältä. Hanna Piirainen ja Jaana Jokela ovat suunnitelleet kaksi paria tennarisukkia, joihin voi käyttää samaa ohjetta vaihtaen vain päälle tulevan mallineuleen. Tässä minun valitsemassa mallissa oli yksinkertainen pitsineule, kun toisessa ohjeessa on myös helppo muutaman kerroksen pintaneule. Sukka malli on kyllä hieno, vaikka toisaalta minun kirjavan sukkavärivalinnan kanssa pitsineule hieman hukkuu väri iloittelun sekaan. Mutta luonnossa se erottuu edukseen hieman kuvia paremmin.
Malli: Tennarisukat(Hanna Piirainen ja Jaana Jokela)
Lanka: Novita Nalle Taika 807
Puikot: 2,75mm
Koko:38/39
Paino: 48g

Sukkia lapsille
Kun lankaa vielä tuntui riittävän niin päätin neuloa myös pikkuneideille sukat tulevan syksyn varalle. Aloitin sukat kärjestä ajatuksena neuloa ensin yhdet sukat ja toisista niin pitkät kuin lankaa riittää. Kantapäätä varten opettelin Käsityökekkerit sivustolta löytyvää kantapään ohjetta ja ohje oli varsin hyvä ja sieltä löytyy myös opasvideo kirjoitetun version lisäksi, niin kantapää varmasti onnistuu.
Sukista tuli varsin hyvät ja molempiin aavistuksen kasvunvaraakin niin menee tulevan talven tepasteluissa oikein hyvin. Sukat tosin otettiin jo käyttöön ja todettiin hyviksi. Ja kerätkin tuli käytettyä hyvin loppuun.
Malli:oma
Lanka: Novita Nalle Taika 807
Puikot: 2.75mm
Koko: 3v ja 4v
Paino: 44g ja 45g

sukkia nallelangasta, tennarisukat, kesäsukat, nalle, nalle taika. villasukat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!