sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Sukka-Finlandia 2021: Etappi 5 ; Kaaso nro1

 Kisan loppu lähenee, enää yksi etappi tämän jälkeen jäljellä. Kyllä on ollut taas mukavaa haastaa itseään ja neuloa yhdessä muiden kanssa. Ihana nähdä miten erilaisia sukkia eri väriyhdistelmillä syntyy.  Tämän kertaiset sukat on suunnitellut adelheid ja mallin nimi on Kaaso nro 1.

Voihan nenä, ajattelin ensimmäisenä kun näin tämänkertaisen ohjeen. Näiden sukkien teossa tulisi vierähtämään kyllä tovi jos toinenkin ennen kuin olisivat valmiit. Ei se mitään, malli on kaikin puolin ihana, mutta intarsiaa taas en ole neulonut kovin montaa kertaa. Onneksi ohjeet kuitenkin olivat hyvät, tosin neulojan lukutaito ei ilmeisesti ole ihan yhtä hyvä... Ensimmäisessä sukassa tämä johti purkamiseen kärkilevennysten jälkeen sekä kantapäässä. Aloitinpas intarsiapaneelit väärässä kohdassa ja ei muuta kuin purkuun koko aloitus ja uusinta yritys. Kantapään kohdalla taas aivot olivat ilmeisesti edelleen solmussa pitsien ja langan kieputusten( sekä sotkuun menneiden selvittämisen) kanssa , että ei vaan meinannut mennä tämän neulojan jakeluun. Pieni tauko ja ihmettelin että mitenhän sitä ohjetta niin hankalasti olin lukenut, kun siinähän kerrottiin ihan selvästi mitä tehdään. No taas matka jatkui ja ensimmäinen sukka ja hieman toistakin valmistui ensimmäisenä päivänä. 

Aamulla toisen sukan neulonta jatkui virkeämmillä silmillä ja sen neulominen olikin hieman nopeampaa kun edellisessä oli jo valmiiksi harjoiteltu virheitä ja nyt keksin miten langatkaan ei menneet koko ajan solmuun. Tein kuvioväri langoista pienemmät kerät ja sujautin ne sukan sisään ja meno oli paljon helpompaa ja hermoja hellivämpää. Pitsien kuviot oppi äkkiä ulkoa ja niitä oli helppo neuloa kun alkuun vain ensin pääsi.

Sukat aloitettiin siis kärjestä ja ohje oli kirjoitettu pyöröpuikoille. Ensin ajattelin neuloa molemmat sukat samaan aikaan, mutta luovuin pian ajatuksesta. Hiukan matkaa hidasti myös pyöröpuikon jäykähkö kaapeli, joka aiheutti omat kommervenkkinsä. Mutta niin vain maaliin selvittiin monen mutkan kautta sijalle 13.

Näissä sukissa on vielä mahdollisuus ansaita kaksi bonuspistettä, tekemällä sukan sivuun vielä ohjeen mukainen kirjonta kuvio ennen etapin päättymistä. Jos saan sen aikaiseksi, niin lisään kuvia siitäkin tämän postauksen loppuun.

kaaso nro1, pitsisukat, intarsia, nilkkasukat, sukka-finlandia 2021, sukkafinlandia
Malli: Kaaso nro 1( Adelheid)
Lanka: Adlibriksen Socki Fine
Puikot: 2,25mm
Koko: M 38/39
PAino: 59g
2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!