tiistai 6. lokakuuta 2020

Jalopeuran puutarhassa

Kesällä Lumi Karmitsa järjesti jälleen yhteisneulonnan ja olihan se taas hypättävä mukaan porukkaan sitä neulomaan. Ohjeen sai yhteisneulonnan aikana ilmaiseksi ja vieläkin sen voi ostaa Ravelrysta tai Handfinnished verkkokaupasta. Luvassa oli tälläkertaa polvisukat ja enpä ole tainnut kovin monia näin pitkiä sukkia, neulonut näin ohuella langalla. Pohjavärinä minulla oli Adlibriksen Socki Finen tummanharmaa ja kuvioissa Dopsin Fabel. Puikkojen kokona oli 2,5mm. Pyöröillä ja kahta yhtäaikaa tuli nämäkin neulottua.
Yhteisneulonnan alussa kyllä jälleen mieitytti, että mihin sitä tulikaan taas ryhtyneeksi. Ensimmäiset ohjepätkät kun paljastivat mielenkiintoisen ja hieman haastavan nirkkoreunaisen pitsijoustimen ohjeen. Näissä yhteisneulonnoissa on mukavaa, kun ohje tulee pätkissä ja vaikka ohje vaikuttaisikin monimutkaiselta, niin se ei välttämättä lannista tekemisen aloittamisessa kuin jos olisi jo valmis pitkä monimutkainen ohje. Ja on samaan aikaan myös muitan neulojia samassa vaiheessa ja jos mieltä jokin askarruttaa niin on helppo kysyä myös neuvoja. Eipä siis muuta kuin eteenpäin.
Sukkien ensimmäisen eläinkuvion valmistuttua, ohjeen nimenmukainen Jalopeuran puutarha alkoi kasvaa ja valmistua. Sukkiin tuli myös runsaasti silmukointia. Siinäpä sainkin paljon aikaa vierähtäään sillä se kun ei ole vahvin lajini, niin tulipa sitäkin samalla harjoiteltua. Ryhmässä oli todella kauniita sukkia niin silmukoituina, kuin kaksivärisinä ja kuvioväriksi sopii vallan mainiosti myös liukuvärjätyt langat.
Kärkeen olisi vielä voinut neuloa kuvion kovakuoriaisista, mutta sitten sukista olisi tullut hieman suuret, kohteena olevaan jalkaan nähden, joten jätin ne tällä kertaa pois. Myöskin jalkapohjista jätin silmukoinnit tekemättä, ettei sinne tule paksumpia kohtia, jalkaa painamaan. Se kun voi kengässä hieman häiritä.
Kerrassaan ihanat sukat oli Lumi jaksanut taas suunnitella meitä sukkakansaa ilahduttamaan, kiitos siitä!
Malli: Lumi Karmitsan Jalopeuran puutarha
Lanka: Adlibris Socki Fine ja Drops Fabel
Puikot: 2,5mm
Koko: n.37-38

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi ja mukavaa päivänjatkoa sinulle!